Британски депутат е изправен пред шестмесечно суспендиране след продължително разследване

...
Британски депутат е изправен пред шестмесечно суспендиране след продължително разследване
Коментари Харесай

Кокаин за мъжки проститутки доставял депутат

Британски народен представител е изправен пред шестмесечно прекратяване след дълготрайно следствие на изказване, че е предложил да заплати за кокаин.

Бившият европейски министър Кийт Ваз на 62 години, който ръководеше парламентарна комисия за изследване на политиките за опиати, позволи " доста съществено нарушаване " на кодекса за държание на депутатите, заяви Комисията по стандартите на Камарата на общините.

“Сънди Мирър “ заяви през септември 2016 година, че Ваз, представяйки се за продавач на перални машини, именуван Джим, поканил в жилището си две мъжки проститутки да се занимават с заплатен секс и предложи да заплати за кокаин, който да бъде употребен от различен мъж.

Женен с две деца, Ваз, който е роден в Аден в семейство от Гоа, е народен представител от 1987 година

" Намерих описа на господин Ваз за събитията, довели до известията в медиите, за невероятни ", сподели Катрин Стоун, парламентарен комисар по стандартите.

„ Намерих доводите му за несъстоятелни да ми оказват помощ пълноценно в моето следствие. “

Комисията по стандартите съобщи, че обяснението му, че мъжете са били там, с цел да обсъдят преустройството на жилището в Лондон и че на него може да му е била дадена „ напитка с добавка “, „ не е правдоподобно и в действителност е неуместно “.

" Г-н Ваз направи всичко допустимо да усложни, омаловажи и обърка следствието посредством причини за малко заслуги и доказателства със съмнителна значителност ", добави той.
Стоун сподели, че той е нанесъл " обилни вреди на репутацията и целостта на Камарата на общините и на нейните членове като цяло ".

Ваз застана като ръководител на контролната комисия по вътрешните работи, която по това време организираше следствие на политиките за опиати.

„ Аудиозаписът съдържа доказателства за очевидната подготвеност на господин Ваз да закупува намиращи се под надзор опиати, с цел да ги употребяват други “, споделя Стоун.

В изказване на уеб страницата на Ваз се споделя: „ Кийт Ваз е лекуван за тежко психологично положение през последните три години вследствие на събитията от 27 август 2016 година “, когато се случи въпросният случай.

" Той показа решително всички медицински отчети с комисията. Той няма какво повече да каже по този въпрос ", продължи коментарът.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР