Британската застрахователна компания Aviva заяви, че ще съкрати 1800 работни

...
Британската застрахователна компания Aviva заяви, че ще съкрати 1800 работни
Коментари Харесай

Британска застрахователна компания съкращава 1800 служители

Британската застрахователна компания Aviva съобщи, че ще редуцира 1800 работни места по света през идващите три години, с цел да понижи разноските си.

Aviva има офиси в 16 страни и работна мощ в международен мащаб от 30 000 души, като 16 000 от тях са чиновници във Англия. Очакванията на икономисти са английските чиновници на застрахователната компания да бъде "шокирана " от новината за съкращенията на работни места.

Aviva съобщи, че има намерение да съветва интервенциите си във връзка с съкращенията на работни места във всяка страна и ще се опита да направи спестявания и доброволни съкращения. Целта на компанията е да понижи разноските с 300 млн. лири годишно до 2022 година Част от проекта е застрохователното сдружение да раздели бизнеса си по животозастраховане и общо обезпечаване и да ги ръководи настрана, с цел да "даде по-голяма отчетност и по-голям управнически фокус ".

"Днес е първата стъпка в нашия проект да създадем Aviva по-опростена, по-конкурентоспособна и по-търговски ориентирана. Имаме мощни основи, отлична дистрибуция, предлагаме застрахователни услуги от международна класа и салдото е постоянен ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Морис Тулох, представен от би Би Си. Той означи, че намаляването на разноските на Aviva е от значително значение, с цел да остане компанията конкурентоспособна, а това е обвързано с сложни решения и загуба на работни места. "Ще създадем всичко допустимо, с цел да сведем до най-малко съкращенията и да подкрепим хората ", акцентира Тулох.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР