Британската полиция започна идентифицирането на 39-те тела, открити в графство

...
Британската полиция започна идентифицирането на 39-те тела, открити в графство
Коментари Харесай

Започва идентификацията на жертвите от камиона на ужасите в Англия

 Британската полиция стартира идентифицирането на 39-те тела, открити в графство Есекс. Властите откриха, че камионът с българска регистрация е влезнал на територията на Англия от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт, съобщи Нова.

Белгийската прокуратура също стартира следствие. Властите се пробват да открият дали и за какъв брой време камионът е пътувал през Белгия. 25-годишният водач остава в ареста по съмнение в ликвидиране. Британски медии оповестиха, че името му е Мо Робинсън от Северна Ирландия.   От полицията в Есекс завиха, че основен приоритет е идентифицирането на жертвите, само че процесът ще бъде сложен и дълъг.

" Стана трайна наклонност хората, търсещи пътя към по-добър живот, да стават жертви на закононарушения. Не знаем какви са претекстовете на водача. Невидимата част на проведената престъпност продължава да работи ".

Това пък сподели специалистът по сигурността и някогашен началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев пред bTV във връзка този случай. 

Според Стойчев, Брекзит въздейства върху политическата непоклатимост в страната.  " Брекзит въздейства и се разсъниха някои сепаратистки трендове. Трябва да се ревизира версията за съзнателно умъртвяване на хората. Не всички обичат мигранти. Ние ще бъдем трасе на трафика. Този бизнес носи повече пари от опиати и бизнеса с оръжие ".

По думите му страната ни е привлекателна за този тип престъпност, поради слабостите на сигурността ни.

" Организираната престъпност през днешния ден се е съешила с терористите. Те имат интерес да обезлюдяват райони, да вербуват хора и да нанасят удари по сигурността “, показа още Тихомир Стойчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР