Британската полиция се подготвя за едно от най-големите си изпитания

...
Британската полиция се подготвя за едно от най-големите си изпитания
Коментари Харесай

Британската полиция на крак за предстоящата кралска сватба през май

Британската полиция се приготвя за едно от най-големите си тествания - кралската женитба другия месец с презумпцията, че всеки от посетителите може да се окаже терорист, неудобен шегобиец или захласнат от монархическия институт. Бариери против набези с коли, въоръжени патрули и инспекции като на летище са част от ограниченията, само че огромното предизвикателство е сигурността да не помрачи празничното събитие. Още за една от най-големите полицейски интервенции на Острова.

 © Българска телеграфна агенция / Архив  Принц Хари и Меган Маркъл приканиха да не им бъдат правени сватбени дарове Принц Хари и Меган Маркъл приканиха да не им бъдат правени сватбени дарове
Британският принц Хари и неговата избраница Меган Маркъл приканиха хората, които желаят да им изпратят сватбени дарове, вместо това да създадат дарен...

Повече от 100 хиляди души се чакат за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл на 19-ти май. Те ще се венчаят в параклиса Сейнт Джордж в кралската резиденция в Уиндзор, западно от Лондон. Бившият полицейски началник по сигурността на Олимпийските игри през 2012-та и на предходните две кралски сватби е наясно с идната интервенция.
Боб Броудхърст - пенсиониран служител на реда: Трикът e да се работят допустимо най-незабележимо, тъй че да не се пречат на тържеството, а това е в действителност мъчно.
Миналата година на Острова имаше пет терористични набези с общо 36 жертви. Три от ударите бяха нанесени с коли, врязани в минувачи, а две - с хладно оръжие. Подобни тактики покачват рисковете доста.
Боб Броудхърст - пенсиониран служител на реда: Не е належащо дълго време да конструирате високотехнологични бомби или друго оръжие. Нужен е единствено кухненски нож, револвер или просто кола чартърен.
Сватбеният ден може да се употребява и за демонстрации като през 2011 година
Боб Броудхърст - пенсиониран служител на реда: На сватбата на херцогът и херцогинята на Кембридж имахме 18 митинга.
Тогава недоволството беше против държавните ограничения за икономии. Стилът на кралското семейство да се смесва с поданиците не изключва среща с някой, уверен, че тъкмо той или тя би трябвало да е на мястото на младоженеца или младоженката, както и с търсачи на внимание.

През 2003-та майтапчия, облечен в розова рокля и брада " а ла бин Ладен " проникна в Уиндзор на 21-вия рожден ден на принц Уилям единствено с цел да го целуне. Особено сериозно е прекосяването на новобрачните в открита колесница след църквата.
Боб Броудхърст - пенсиониран служител на реда: Винаги има дребен риск, който се приема и от кралското семейство и от полицията. Това е просто предизвикателство към метода, по който работи нашата народна власт и нека по този начин да продължи.
Сватбата на принц Уилям и Кейт през април 2011 година беше следена от 2 милиарда души на планетата.
 Принц Хари и Меган Маркъл избраха цветя за сватбата си Принц Хари и Меган Маркъл избраха цветя за сватбата си
Градински рози, божури и дигиталис - такива ще бъдат цветята на най-очакваната тази пролет женитба - тази на Меган Маркъл и принц Хари. Цялата флоралн...
 © Българска телеграфна агенция / Архив  ​Сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл ще е с пролетна декорация ​Сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл ще е с пролетна декорация
Принц Хари и американската му избраница Меган Маркъл избраха сватбената им торта с пролетна декорация да бъде направена от калифорнийска сладкарка, работе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР