Британската писателка Хилари Мантел, печелила два пъти престижната награда за

...
Британската писателка Хилари Мантел, печелила два пъти престижната награда за
Коментари Харесай

Хилари Мантел: Срамувам се да живея във Великобритания

Британската писателка Хилари Мантел, печелила два пъти влиятелната премия за литература„ Пулицър “ съобщи, че се срами да живее в страна, която е избрала това държавно управление.Повод е третирането на мигрантите и търсещите убежищевъв Англия.

В обстойно изявление за италиански вестник „ Република “ Хилари Мантел отбелязва още, че счита да кандидатства за ирландско поданство, „ с цел да стане още веднъж европейка “. В отговор на въпрос по какъв начин преценя изявленията на министъра на вътрешните работи Прити Пател за миграцията, писателката споделя, че „ виждаме грозното лице на модерна Англия, където хората по плажовете наскърбяват изтощените бежанци, опитващите се с последине старания да се доберат до брега “.

„ Срамувам се да пребивавам измежду нация, избрала това държавно управление и позволяваща му да го ръководи “, споделя Мантел. Според писателката английското държавно управление изпраща объркващи сигнали, като се хвали с „ Глобална Британия “, а в това време подронва престижа на страната с понижаване на чуждестраната помощ и наподобява като една „ разрушена, дребна страна, която не може да си разреши да съблюдава обещанията си “.

Ето мнението на Хилари Мантел и за монархията: „ Популярноста на монархията като институция ме обърква. Не желая да мисля, че хората по природа са сервилни с робско мислене и в действителност се радват на неравенството... Мога да вдишвам по-свободно в република и мога да уредя това “.

Родителите на Хилари Мантел са ирландски имигранти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР