Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че правителството на Великобритания ще

...
Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че правителството на Великобритания ще
Коментари Харесай

Мей обеща да се бори с руските заплахи

Британската министър-председателка Тереза Мей съобщи, че държавното управление на Англия ще съблюдава уговорката си да пази Европа след Брексит и упрекна Русия във военна експанзия и интервенция в избори, съобщи Ройтерс.

Мей сподели, че Англия ще продължи да оказва помощ на страни, които са жертва на експанзия.

"Великобритания ще остане абсолютно ангажирана с поддържането на сигурността на Европа ", съобщи тя в тирада в Лондон.

"Всестранното ново икономическо партньорство, което желаеме, ще укрепи общия ни ангажимент към отворените стопански системи и свободните общества пред лицето на тези, които желаят да ги подкопаят ", сподели Мей.

Тя упрекна Русия, че разпалва принуждение в Източна Украйна, нарушава въздушното пространство на страни в Европа и организира акция за хакерски атаки.

Мей упрекна Русия в интервенция в избори и осъществяване на хакерски офанзиви против датското министерство на защитата и немския парламент, а също по този начин упрекна съветските държавни медии, че популяризират подправени истории и обработени с фотошоп изображения за подкопаване на западните институции.

Мей дефинира Русия като основната страна, която се пробва да подкопае интернационалната система от правила, и упрекна съветския президент Владимир Путин, че "се стреми да трансформира информацията в оръжие ", показват ТАСС и Асошиейтед прес.

Същевременно Мей сподели, че не желае връщане към Студената война или "състояние на постоянно опълчване ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР