Британската министър-председателка Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британската министър-председателка Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

Мей: Ракетните удари на западните страни срещу Сирия бяха правилни и законни

Британската министър-председателка Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила съобщи през днешния ден на конференция, че е било вярно и законно да подреди удари с крилати ракети против Сирия след химическото нахлуване против цивилни в сирийския град Дума, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Мей сподели, че задачата е да бъдат възпрени сирийските управляващи да използват отсега нататък химически оръжия и да се изпрати сигнал към света, че използването на такива оръжия е неприемлива. "Беше и вярно, и законно да предприемем военни дейности с нашите най-близки съдружници, с цел да се облекчат по-нататъшни човешки премеждия, като се понижат качествата на сирийския режим да прави химически офанзиви ", сподели министър-председателката, която през днешния ден ще приказва пред Народното събрание.

"Тази групова акция изпраща ясно обръщение: интернационалната общественост няма да стои настрани и няма да толерира използването на химически оръжия. Това не беше интервенция в гражданската война, нито имаше за цел промяна на режима. Това беше стеснен, акуратен и сполучлив удар с ясни граници. Въпреки че е в ход цялостна оценка на ударите, ние сме уверени в техния триумф ", продължи Тереза Мей.
На въпрос за какво не се е съветвала с Народното събрание преди да предприеме интервенцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност. "Беше вярно да вземем тези ограничения сега, в който ги предприехме ", добави тя.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското държавно управление стои зад офанзивата в Дума предходната седмица, сподели Мей. "Надеждна разследваща информация сочи, че сирийски военни са координирали евентуалната приложимост на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга формация не е могла да извърши това нахлуване. Опозицията не употребява нито хеликоптери, нито варелни бомби ", акцентира английската министър председателка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР