Британската луксозна марка Burberry представи първото си ревю под ръководството

...
Британската луксозна марка Burberry представи първото си ревю под ръководството
Коментари Харесай

Burberry представи първата колекция, създадена от новия дизайнер на марката

Британската първокласна марка " Burberry " показа първото си ревю под управлението на новия креативен шеф Даниъл Лий на Седмицата на модата в Лондон - и на него не се видя нито един присъщ за компанията бежов тренчкот, предават изданията на Острова.

Брандът е прочут най-много с елегантните и функционални тренчове, основани по време на Първата международна война. Но Лий, който се причисли към него през септември, насочи стилната къща в напълно нова посока с дебютна сбирка, включваща изкуствени кожа и пера, тениски с лозунги и закачливи принтове на патици.

37-годишният английски дизайнер има заслуга за съживяването на италианската първокласна марка " Bottega Veneta " с извънредно известни аксесоари като обувки и чанти по време на престоя си там. Мнозина в стилната промишленост бяха нетърпеливи да схванат дали той може да направи същата магия в " Burberry ".

Миналата година основният изпълнителен шеф на " Burberry " Джонатан Акройд съобщи, че разчита на гения на Лий, с цел да усили доста продажбите на аксесоари на марката и да " възкреси английския дух по съвременен метод ".

На ревюто присъщата за марката шарка каре се появи в лилаво, зелено и бордо върху всичко - от мъжки костюми до трикотаж, поли, чорапогащи и вълнени шалове.

Лий като че ли наблягаше тематиката за уюта на фона на пословично неприятното време в Обединеното кралство: Един от моделите беше загърнат в огромно бяло одеяло, украсено с историческото лого с изображение на конник, а доста от моделите държаха грейки с гореща вода с каре, което съответстваше на тоалетите им. Драматични, големи шапки от изкуствена кожа и чанти, украсени с пера и кожи, също заемаха видно място.

Мъжките, качили се на подиума, носеха ниски, торбести панталони, съчетани с прилепнали по тялото поло блузи, а сребърните вериги и обков, съчетани с червено-черна палитра, загатваха за въодушевена от пънка хармония, предава Българска телеграфна агенция. Но имаше и хумористични акценти, като да вземем за пример вълнена траперска шапка, увенчана с плетена глава на патица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР