Британската лира поскъпна към 32-месечен връх спрямо долара и спрямо

...
Британската лира поскъпна към 32-месечен връх спрямо долара и спрямо
Коментари Харесай

Паундът с рекорден удар към долара

Британската лира нарастна към 32-месечен връх по отношение на $ и по отношение на еврото до най-високо равнище от май 2020 година предвид на общата уязвимост на зелените пари и по-високата от предстоящото инфлация в Обединеното кралство през последния месец на предходната година.

Снощното чуване на Джанет Йелън от Финансовата комисия на Сената във връзка нейната номинация за министър на финансите способства за нови продажби на долари на валутните пазари и за повишение на апетита към риск на пазарите на акции, което в допълнение отслаби статута на $ като " инвестиция леговище " в сегашния миг.

В резултат на всички това английската лира нарастна по-рано денем с над 0,5% към 1,3718 $, достигайки по този метод най-високо равнище от началото на май 2018 година, след което последва известна стабилизация към 1,3675 равнището.

По същото време еврото поевтинява с 0,4% към 0,8840 паунда, което е най-ниското равнище на единната валута от средата на месец май 2020 година

Щатският $ пък губи позиции освен по отношение на паунда, само че по отношение на останалите съществени валути за трета поредна сесия на търговия.

Подобреният риск вкус на финансовите пазари се отразява положително на неговите " събратя " от Австралия и Нова Зеландия, които нарастват в сряда с към 0,4-0,5% по отношение на американския $.

Еврото нарастна по-рано през днешната търговия към 1,2155 щатски $, след което обаче се оказа под прочут напън от продажби, понижавайки се с 0,2% към 1,2100 равнището.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР