Британската коронация е единственото запазено събитие от този тип в

...
Британската коронация е единственото запазено събитие от този тип в
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз III НА ЖИВО

Британската коронация е единственото непокътнато събитие от този вид в Европа.

Службата се състои от няколко стадия. В началото е така наречен " Разпознаване " Архиепископът на Кентърбъри показва пред събралите се в абатството Чарлз III, който застава до стол - не престол, на 700 години. Събралите се викат " Бог да пази краля! ".

Следва да бъде положена " Клетва ", с която владетелят се заклева да съблюдава закона и да се грижи за Англиканската черква.

Третият стадий е така наречен " Помазване " - тогава кралят смъква церемониалната си тога и сяда на стола за коронация. Архиепископът на Кентърбъри помазва ръцете, гърдите и главата му със свещено веган масло, приготвено по загадка рецепта.

Четвърти стадий е така наречен " Инвеститура ". На суверена се връчват кралската сфера и два скиптъра. Накрая архиепископът слага короната на св. Едуард на главата на Чарлз III.

И финалната част - " Интронизация и отдаване на респект ". При нея кралят напуща коронационния стол и се реалокира на трона. Народните представители коленичат пред монарха, с цел да му отдадат респект. След това кралицата консорт ще бъде помазана по същия метод. Тя също ще бъде коронована.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР