Британската компания за морска сигурност Амбри (Ambrey) съобщи, че контейнеровоз,

...
Британската компания за морска сигурност Амбри (Ambrey) съобщи, че контейнеровоз,
Коментари Харесай

Контейнеровоз, плаващ под малтийски флаг, е бил атакуван в Червено море

Британската компания за морска сигурност " Амбри " (Ambrey) заяви, че контейнеровоз, плаващ под малтийски байрак, е подал сигнал за три детонации наоколо до кораба, до момента в който се е намирал на 24 км югозападно от йеменското пристанище Моха, съобщи Ройтерс.

Сигналът е бил подаден във вторник от капитана на плавателния съд, който е изискал помощ от боен транспортен съд от ръководената от Съединени американски щати коалиция. 

Компанията " Амбри " отбелязва, че е получила информация за три ракети, изстреляни от йеменската провинция Таиз. Малко след гърмежите различен кораб в региона е съобщил, че е забелязъл дребен транспортен съд и две светлини на разстояние една 1,6 км от мястото на случая.

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси, които управляват по-голямата част от Йемен, правят от ден на ден офанзиви против търговски кораби в Червено море в символ на митинг против войната на Израел в линията Газа. Заради зачестилите набези на хусите няколко корабни компании преустановиха курсовете си Червено море и пренасочиха корабите си към по-дългия път към Африка. Йеменските бунтовници се зарекоха, че ще продължат офанзивите си, до момента в който Израел не приключи спора в Газа и предизвестиха, че ще нападат военни кораби на Съединени американски щати.

" Конкретно този контейнеровоз не е обвързван с Израел, само че други кораби от флота на оператора постоянно са комуникирали Израел и това може би е било задоволително, с цел да стане цел ", се показва в изказването на " Амбри ".

Франция, която този месец е ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, довечера съобщи, че на следващия ден евентуално ще има съвещание на най-важния орган на международната организация поради обстановката в Червено море.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР