Британската компания Delphi Technologies и американската Tula Technology създадоха универсална

...
Британската компания Delphi Technologies и американската Tula Technology създадоха универсална
Коментари Харесай

Нова система за динамично пропускане на запалването при бензиновите двигатели

Британската компания Delphi Technologies и американската Tula Technology сътвориха универсална система за динамично пропускане на запалването при бензиновите мотори с вътрешно горене.
Новата система може да бъде конфигурирана на всеки от съществуващите през днешния ден ДВГ, като цената на устройството не е висока.

И в този момент има мотори, устройството на които разрешава при нужда изключване запалването на някои цилиндри. Така да вземем за пример, 8-цилиндровият LT1 на General Motors при намаляване на натоварването под тъкмо несъмнено значение, изключва четирите цилиндъра, като приключва подаването на гориво към тях. Всеки път се изключват едни и същи цилиндри и по този метод тяхното изхабяване се понижава.
https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2018/02/DSF-Variable-sequence-Logo-Retouch.mp4
Системата на Delphi Technologies е по-друга. Тя се назовава Dynamic Skip Fire (динамично пропускане на запалването) и при нея се стопира подаването на електрически ток към свещта към един или различен цилиндър. При моторите V4 да вземем за пример, при 3000 оборота в минута системата може да спре запалването на всеки един от цилиндрите до 6000 пъти в минута. Изключването става по подобен метод, че при предпочитание на лидера, моторът мигновено доближава цялостната си мощ.



Delphi Technologies съобщи, че новата система понижава изхвърлянето на въглероден диоксид със 7-15%, а потреблението на гориво понижава с 10-20% според от вида на мотора. Устройството коства $350.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР