Британската фармацевтична компания AstraZeneca получи над 1 милиард щатски долара

...
Британската фармацевтична компания AstraZeneca получи над 1 милиард щатски долара
Коментари Харесай

Британска компания получи $1 млрд. от САЩ за разработване на ваксина срещу Covid-19

Британската фармацевтична компания AstraZeneca получи над 1 милиард щатски $ финансиране от Съединени американски щати за създаване на ваксина срещу Covid-19 в Университета в Оксфорд и съобщи, че имат съглашения за доставка за 400 милиона дози, написа Bloomberg.

Компанията е получила парите от Американския орган за биомедицински проучвания и развиване (BARDA) и има потенциала да създаде общо 1 милиард дози. Успешната ваксина се преглежда като основна стъпка към възобновяване на световните стопански системи след спад, провокиран от рестриктивните мерки, наложени поради пандемията.

Фарма фирмите по света търсят всевъзможни способи за укрепване на индустриалния си потенциал за ваксини, нужни за бързата битка с ковид. Развитието на имунизацията в Оксфорд е едно от най-бързо напредващите по света и AstraZeneca съобщи, че чака дозите да са подготвени още през септември.

BARDA също e осигурила финансиране за френския фармацевтичен колос Sanofi. Ваксината, създадена от компанията, евентуално ще отиде първо при американците, в случай че компанията успее да я достави, съобщи през предходната седмица основният изпълнителен шеф Пол Хъдсън в изявление за Bloomberg. От Sanofi споделиха по-късно, че имунизацията ще е налична на всички места.

Снабдяването на Англия с ваксина ще бъде първият приоритет на AstraZeneca, сподели основният изпълнителен шеф Паскал Сориот. От компанията обясниха, че работят „ за обезпечаване на необятно и заслужено доставяне с имунизацията по целия свят без облага по време на пандемията. “

Astra съобщи, че ще направи до 30 милиона дози за Съединени американски щати до септември и се ангажира да достави 100 милиона дози тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР