Британската армия изпрати 200 души персонал в болници на националното

...
Британската армия изпрати 200 души персонал в болници на националното
Коментари Харесай

Армията прати лекари в лондонските болници

Британската войска изпрати 200 души личен състав в лечебни заведения на националното опазване на здравето в Лондон за запълване на острия дефицит на здравни служащи. Министерството на защитата обезпечи 40 военни лекари и 160 общи служащи, които ще оказват помощ през идващите три седмици. Болниците в английската столица бяха наранени извънредно съществено от отсъствия на личен състав, защото хиляди са или заболели или се самоизолират след настъплението на разновидността Омикрон.

Болниците в Лондон са затруднени доста повече в този момент, в сравнение с преди месец, защото в тях има 4 000 пациенти с Covid-19 спрямо 1 100 през декември. Директорът на Кралския лицей за медицински сестри Патриша Маркис съобщи, че включването на армията демонстрира, че държавното управление повече не може да отхвърля, че има рецесия с личния състав в националното опазване на здравето, написа dnes.dir.bg.

Вчера английският министър на превоза Грант Шапс съобщи, че съгласно него План Б на правителсвото е верният метод в битката с пандемията и не са нужни спомагателни ограничавания, само че призна, че в 24 от общо 137 организации, съставляващи английското национално здравепозване, е оповестена спешна обстановка в лечебните заведения поради увеличаващата се хоспитализация и дефицита на личен състав.

В същото време в отчет на депутати се споделя, че са нужни незабавни ограничения на държавното управление за справяне с острия дефицит на здравни служащи, както и с рецесията от струпване на чакащи за лекуване, изостанали вследствие на пандемята. Близо 6 милиона души единствено в Англия сега са в описи на чакащи за рутинни интервенции и процедури. Около 300 000 от тях към този момент чакат повече от година.

Наблюдава се и закъснение в пропорцията на имунизираните в столицата по отношение на Англия като цяло. 69% от лондончани са с първа доза, 63% с втора и 40% с трета бустерна доза.

Британският министър-председател Борис Джонсън съобщи обаче, че имунизацията в страната против коронавирус ще остане доброволна, макар че пропагандатори убеждават хората да не се имунизират.

Джонсън уточни, че желае да убеди колебаещите се да се имунизират да го създадат, само че добави, че задачата се усложнява в допълнение от хора, които популяризират дезинформация.

" Искам в нашата страна методът да е непринуден и имаме намерение той да остане непринуден и отсега нататък ", съобщи английският министър председател, като напомни, че " други европейски страни избират принудата ".

" Но най-тъжното в тази ситуация е, че здравната ни система е сложена под голямо напрежение и в това време има хора, които приказват цялостни небивалици за имунизацията. Смятам, че е време аз и държавното управление да изобличим това, което те правят. То е безусловно неправилно и изцяло контрапродуктивно ", акцентира Борис Джонсън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР