Британската академия за филмови и телевизионни изкуства (BAFTA) обяви носителите

...
Британската академия за филмови и телевизионни изкуства (BAFTA) обяви носителите
Коментари Харесай

Среден пръст за Путин на наградите BAFTA

Британската академия за кино и телевизионни изкуства (BAFTA) разгласи носителите на премията, оповестява The Hollywood Reporter.

75-ата гала по връчването на наградите BAFTA се състоя нощес в Лондон. Главната премия — за най-хубав филм, завоюва драмата „ Силата на кучето “ на режисьорката Джейн Кемпиън с присъединяване на Бенедикт Къмбърбач и Джеси Племънс. В същото време „ Дюн “, който влезе в надпреварата с 11 номинации, получи максимален брой награди — 5, включително за операторска работа, образни резултати, музика, тон и сценография. 

Историческият филм с автобиографични детайли „ Белфаст “, режисиран от Кенет Брана, завоюва в категорията за най-хубав английски филм. За най-хубав чуждоезичен филм бе разгласен „ Карай колата ми “,  а за най-хубава анимация  — „ Енканто “.

Британската актриса Джоана Сканлан бе оповестена за най-хубава измежду изпълнителките на основни функции. В After Love тя играе Мери Хюсеин, англичанка приела исляма, която след непредвидената гибел на брачна половинка си открива, че той е водел двоен живот. Уил Смит очаквано спечели наградата за най-хубав актьор в спортната драма „ Методът Уилямс “.

Продължаващата война в Украйна беше, както можеше да се чака, измежду тематиките, повдигнати по време на церемонията по връчването на филмовите награди BAFTA за 2022 година в Лондон в неделя. Председателят на БАФТА Кришненду Маджумдар откри церемонията с изявление, в което изрази взаимност с страдащите в страната.

„ Заедно с нашите сътрудници от Украинската кино академия, ние сме солидарни и се надяваме на завръщането на мира “, сподели той. „ Изключително сме признателни на публицистите, отразяващи Украйна, доста от които са членове на БАФТА. Нашите мисли са с народа на Украйна, както и със засегнатите от други спорове по света. "

Водещата Ребъл Уилсън по-късно беше по-директна в метода си. Представяйки музикалното осъществяване на Емилия Джоунс, тя изясни, че на сцената ще има двама преводачи на жестомимичен език. „ И това е жестът за Путин “, сподели тя, като сподели междинен пръст.

***

Почти по едно и също време с връчването на премиите BAFTA в Лондон, в Лос Анджелис бяха оповестени премиите на критиците. И там огромният победител беше същият — „ Силата на кучето “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР