Британската агенция за защита на конкуренцията и пазарите започва разследване

...
Британската агенция за защита на конкуренцията и пазарите започва разследване
Коментари Харесай

Разследват British Airways и Ryanair за отказа да връщат пари за неосъществени полети

Британската организация за защита на конкуренцията и пазарите стартира следствие на самолетните компании British Airways и Ryanair за нарушение на закона за потребителите, откакто и двете компании не възвръщат суми на пасажери, които не са съумели да пътуват по време на пандемията.

British Airways предложи на пострадалите ваучери и опция с към този момент дадените пари за повторна резервация. Ryanair също разреши пререзервиране, само че и двете компании отхвърлят връщане на суми. Те настояват, че работят в границите на закона.

Ръководителят на Британския орган за защита на конкуренцията и пазарите Андреа Косели съобщи, че схваща, че самолетните компании претърпяват тежки времена, само че това не значи хората незаслужено да бъдат лишавани от правото да си получат парите назад, съобщи БНР.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Цените на самолетните билети към този момент са по-високи. Това съобщав...

Говорител на British Airways обаче отбрани дейностите на превозвача. Той уточни, че във време на такава невиждана рецесия компанията е върнала парите на доста клиенти под някаква форма и с гъвката си политика е разрешила смяна на дати или дестинации, за което е признателна на клиентите.

Говорителят добави, че е необикновено, че държавното управление се пробва да накаже още повече промишлеността, която към този момент е на коленете си, като не разрешава на превозвачите да правят постоянни полети към този момент повече от година.

„ Всяка мярка против нашата промишленост единствено ще дестабилизира бранша с всички евентуални последствия за работните места, бизнеса, опциите за пътешестване и английската стопанска система “, посочи представителят на British Airways.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
British Airways се готви да подаде правосъдна тъжба против наложената от английските управляващи 14-дневната...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР