Британска благотворителна организация ще си партнира с учени, за да

...
Британска благотворителна организация ще си партнира с учени, за да
Коментари Харесай

Кучетата могат да подушат 750 души на час за коронавирус

Британска благотворителна организация ще си партнира с учени, с цел да се обясни дали кучетата са в положение да подушат пациенти с ковид. Изпълнителният шеф на Medical Detection Dogs счита, че кучетата могат да „ ревизират " на час 750 души, което извънредно ще помогне при тестването за коранавирус.

Пред английския таблоид The Daily Mirror, доктор Клер Гост, основен изпълнителен шеф и съосновател на английската благотворителна организация Medical Detection Dogs, съобщи, че няма причина да имаме вяра, че кучетата не могат да открият COVID-19, като се има поради способността им да откриват други болести. „ Вече има толкоз доста фантастични достижения в работата на кучетата за разкриване на човешка болест. Вярвам, че те могат да бъдат подготвени да подушват COVID-19 ", съобщи Гост пред новинарския уебсайт.

„ Когато ресурсите и комплектите за тестване са малко, стотици хора няма да могат да бъдат тествани, само че кучетата могат да „ подушат " до 750 души в действителност бързо. Като разпознават кои би трябвало да бъдат тествани и изолирани, те могат да спрат разпространяването. "

През март Medical Detection Dogs съобщи, че ще си партнира с Университета Дърам и Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина (LSHTM) в здравно изследване за да се разбере дали дресирани кучета ще могат да надушат ковид.

Fox News заяви, че първичното в опита ще се включат шест животни. Те ще подушат маската за лице на човек с ковид. Така ще стане ясно дали коронавирусът има характерна миризма, която четириногите могат да уловят със своето суперсензитивно подушване.

Обучените кучета към този момент разпознават рак, Паркинсон, разнообразни бактериални инфекции, защото всяка болест има своя миризма, обясниха от благотворителната организация. Кучетата са в положение да „ открият фини промени " в температурата на кожата, тъй че е допустимо те да схванат дали някой има температура.

„ Знаем, че други респираторни болести като COVID-19 трансформират телесната ни миризма, тъй че има доста огромен късмет кучетата да съумеят да го открият ", е мнението на проф. Джеймс Логан, началник на катедрата за надзор на болесттите в Лондонското учебно заведение по хигиена и шеф на ARCTEC. Той напомни, че кучетата могат да открият по миризмата хора с маларийна зараза с извънредно висока акуратност - над стандартите на Световната здравна организация за диагностика.

Изпитванията с кучета могат да бъдат направени единствено за шест седмици, оповестява Би Би Си. Ако проучването е сполучливо, те биха могли да се употребяват за разкриване на инфектирани по летищата след края на пандемията и отварянето на границите за попречване на повторното появяване на заболяването.

Към понеделник сутринта в международен мащаб са диагностицирани повече от 2,41 милиона случая с ковид, в това число над 759 000 в Съединени американски щати - най-засегнатата страна на планетата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР