Бременността е най-прекрасният момент от живота на една жена. През

...
Бременността е най-прекрасният момент от живота на една жена. През
Коментари Харесай

Задължителни витамини по време на бременност

Бременността е най-прекрасният миг от живота на една жена. През цели 9 месеца душeвността и тялото се трансформират, с цел да се приготвят да основат живот. И едно от наложителните неща през бременността е приемът на минерали и витамини.

Предлагам ви да прочетете тази публикация за най-задължителните витамини и от кое място можете да си ги набавите:

1. Фолиевата киселина е виновна за умножаването и обновяването на редица кафези, по тази причина приемът ѝ е доста значим освен през бременността, само че и при опитите за зачеване. Може да се набави от ядки, зърнени култури, зеленчуци със зелени листа, само че наложително би трябвало да я приемете и под формата на хранителна добавка.

2. Витамин С и витамин D - същото важи и за тези витамини. Освен това са нужни за верен напредък и здрави кости.

Витамин D се синтезира от слънцето, набира се от яйца и млечни артикули. Той подкрепя натрупването на калций в костите.

3. Витамин А е значим за зрението и положение на кожата. Набавя се от тиква, спанак, кейл, моркови, моркови, грах, червени чушки, пъпеш, грейпфрут, домати, черен дроб, краве мляко, риба и други

От минералите желязото е значимо за формиране на червени кръвни телца, които вземат участие при обмяната на кислорода. Освен това взе участие при всички останали процеси при развиването на плода. Набавя се най-вече от алените меса. Калций и магнезий са други минерали, които наложително би трябвало да се одобряват по време на бременност.

Можете да се посъветвате със експерт дали може да приемете мултивитамини, само че не забравяйте, че е най-добре да ги приемете от хранителни артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР