Бременните жени трябва да избягват кофеина под всякаква форма, съобщи

...
Бременните жени трябва да избягват кофеина под всякаква форма, съобщи
Коментари Харесай

Бременните жени трябва да избягват тази напитка

Бременните дами би трябвало да заобикалят кофеина под всякаква форма, заяви Daily Mail. Той освен усилва риска от импровизиран аборт, само че и въздейства върху способността за забременяване. Това сочи проучване, извършено въз основа на данни от университета в Рейкявик, Исландия. Проучването е анализирало резултати от 48 проучвания, извършени през последните двадесет години.

Британски специалисти обаче подлагат под подозрение тези резултати и смятат, че препоръките за изцяло изключване на кофеина са прекомерни. Жените не трябва да употребяват повече от 200 мг кофеин дневно или към две чаши кафе, предлагат от Кралския лицей по акушерство и гинекология и настояват, че няма съображение да трансформират рекомендацията си.

Професор Джак Джеймс, който е анализирал резултатите от проучванията в университета в Рейкявик, откри, че даже и дребни количества кофеин усилват риска от импровизиран аборт с до 36 на 100, на мъртвородени деца - до 19 на 100 и с 51 на 100 - от раждане на бебета с тегло под нормата, предава Българска телеграфна агенция. Сред евентуалните опасности от кофеина са развиване на детска левкемия и затлъстяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР