Бреговата охрана в американския щат Калифорния съобщи, че до момента

...
Бреговата охрана в американския щат Калифорния съобщи, че до момента
Коментари Харесай

25 тела са намерени след пожара на яхта край бреговете на Калифорния

Бреговата защита в американския щат Калифорния заяви, че досега са открити телата на 25 души, починали в среднощния пожар на увеселителното корабче "Консепшън " край остров Санта Крус, на 145 км северозападно от Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес. Още 9 души се търсят.

20 тела са извадени, а още пет са локализирани на дребна дълбочина на морското дъно, само че изваждането им към този момент е невероятно заради небезопасните условия под кораба, който е неустойчив след вчерашния пожар. Съдът е в преобърнато състояние в плитки води и мощните течения го движат по всички страни, посочи представителят на бреговата защита. "Трябва да се подготвим за най-лошия излаз от продължаващото търсене ", добави той на свиканата нощес незабавна конференция за медиите в Санта Барбара.
6

На борда на кораба, регистриран в пристанището на Санта Барбара, при потеглянето му на 3-дневен круиз в събота е имало 34 фенове на подводно гмуркане и лов на риба, както и 5 души екипаж. След ненадейно избухналия пожар съдът е потопен единствено на 18 метра от брега на острова. Петимата членове на екипажа, намиращи се на горната палуба, съумели да скочат във водата и били избавени от преминаващ наоколо различен съд. Те имат леки пострадвания. Тъй като пожарът е избухнал в 3 ч. през нощта локално време, останалите са били в спалните пространства под палубата и не са съумели да реагират.

23-метровата яхта е издигната през 1981 година По време на съдбовния круиз тя направила няколко спирки за гмуркания край брега на остров Санта Крус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР