Бразилският президент Мишел Темер остана без пенсия за ноември и

...
Бразилският президент Мишел Темер остана без пенсия за ноември и
Коментари Харесай

Бразилският президент не доказал, че е жив и останал без пенсия

Бразилският президент Мишел Темер остана без пенсия за ноември и декември 2017 година, защото не е показал на държавните институции доказателство, че е жив, заяви локалната телевизия Globo.

Според бразилското законодателство, пенсионерите са длъжни всяка година да възобновяват регистрацията си пред пенсионните управляващи. Процедурата се назовава „ доказателство за живот “ и би трябвало да се извърши през месеца, когато пенсионерът е роден.

77-годишният Темер е пенсионер от 1999 година - от навършването на 58 години. Тогава е заемал длъжността прокурор на щата Сао Пауло и пенсията му е 14 216 $. Като президент получава и заплата, която поради пенсията е краткотрайно понижена на 7000 $.

Пенсионната работа заяви, че президентската администрация е изпратила към този момент документите за възобновяване на пенсията на президента. Той не заявил, че е жив поради дефицит на време.

Куриозната преживелица се разиграва на фона на опитите на Темер да реформира пенсионната система. Засега те срещат опозиция и президентът не може да събере задоволителен брой депутати в поддръжка на промяната.

Според плана пенсионната възраст за мъжете би трябвало да стане 65 година, за дамите – 62.  Сега цялостна пенсия се отпуска по формулата 85/95: за мъжете сумата от възрастта и трудовия стаж би трябвало да е минимум 95 година, а за дамите 85. Полицаите, военните, преподавателите и разнообразни други специалности имат право да се пенсионират по-рано, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР