Бразилски политик беше задържан, след като хвърли гранати по полицаи,

...
Бразилски политик беше задържан, след като хвърли гранати по полицаи,
Коментари Харесай

Бразилски политик нападна с гранати полицаи, дошли да го арестуват

Бразилски политик беше арестуван, откакто хвърли гранати по служители на реда, пристигнали в къщата му в щата Рио де Жанейро, с цел да го арестуват, предава. Роберто Джеферсън, съдружник на крайнодесния президент Жаир Болсонаро, рани двама служители на реда, преди да се съобщи. 

Съдия от Върховния съд по-рано разпореди задържането му за засегнатост към висшия арбитър Кармен Лусия. Джеверсън към този момент беше под домакински арест поради закани към нея. Президентът Болсонаро реагира, като сподели, че тези, които са стреляли по полицията, би трябвало да бъдат задържани. 

Двамата служители на реда бяха ранени от шрапнел от гранатата по време на нападението в Леви Гаспарян, северно от столицата на щата Рио де Жанейро. Те бяха откарани в болница и по-късно бяха изписани.

 69-годишният Джеферсън също по този начин е създал няколко изстрела от пушка, разбивайки предното стъкло на полицейска кола. 

Съдията от Върховния съд Александър де Мораес разпореди политикът да бъде арестуван на съображение, че е нарушил изискванията на домашния арест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР