Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, след като химиотерапията

...
Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, след като химиотерапията
Коментари Харесай

Влошава се състоянието на Пеле

Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, откакто химиотерапията спря да дава предстоящите резултати в битката с рака на дебелото черво.

Палиативно лекуване, включва всеобхватни грижи за поддържане на положително качество на живот на всеки онкоболен пациент.

82-годишният Пеле, който е считан за един от най-великите футболисти на всички времена, беше признат в болница във вторник, с цел да се реши лекуването му от рак и по-късно беше диагностициран с респираторна зараза.

Вестник " Folha de S.Paulo " заяви, представен от " Нова ", че химиотерапията към този момент е спряна и Пеле е под палиативни грижи, като се лекува единствено за признаци като болежка и затруднено дишане.

Пеле претърпя интервенция поради израстък на дебелото черво през септември предходната година. Той е единственият троент международен първенец по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия.

Пеле е приет за най-хубав футболист на 20 век от Международната футболна федерация (ФИФА). Бразилецът е вписан в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола в кариерата си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР