Единодушно и без дебати членовете на Общинската избирателна комисия в

...
Единодушно и без дебати членовете на Общинската избирателна комисия в
Коментари Харесай

Общинар от Стара Загора изхвърча заради присъда за купуване на гласове

Единодушно и без диспути членовете на Общинската изборна комисия в Стара Загора прекратиха предварително пълномощията на Янко Янков като общински консултант.

Причината за това е влезнала в действие присъда на последна инстанция. Документите от Върховния касационен съд са пристигнали в комисията и са прегледани на съвещанието през днешния ден, въз основа на което бе взето и решението, разяснява Теодора Крумова, ръководител на изборната комисия.

Янков ще бъде освободен от служба с влизането на мощ на решението от на следващия ден. По-рано през днешния ден общинският консултант разгласи, че самичък ще подаде оставка. Документи за това обаче не са постъпвали в комисията, изясни Теодора Крумова.

На идващото съвещание на общинския съвет в Стара Загора на мястото на Янков ще постави клетва като консултант идващият в листата на " Алтернативата на гражданите-ВМРО ".

Припомняме, с решение от 18.03.2024 година на Върховен касационен съд на общинския консултант на Янко Янков са наложени наказванията " отнемане от независимост " за 2 години с изпитателен период от 4 година и " санкция " от 12 000 лева за пазаруване на гласове в извършените през 2019 година избори за общински съветници и кмет на Стара Загора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР