Бразилия се готви да посрещне рекорден брой международни наблюдатели за

...
Бразилия се готви да посрещне рекорден брой международни наблюдатели за
Коментари Харесай

Бразилия кани безпрецедентен брой наблюдатели на изборите си

Бразилия се готви да посрещне рекорден брой интернационалните наблюдаващи за изборите си през октомври, оповестява " Ройтерс ".

Решението идва на фона на поляризирана президентска конкуренция, в която президентът Жаир Болсонару сложи под въпрос надеждността на машините за гласоподаване.

Правителството на отправена предишния месец от бразилските изборни органи към Европейския съюз да изпрати наблюдаващи в страната за първи път.

Парламентът на южноамериканския търговски блок Меркосур, прочут като Парласур, обаче ще изпрати публична задача наблюдаващи за първи път, както и основаният в Съединени американски щати център " Картър " и Международната фондация за изборни системи (IFES).
 Бразилия кани за първи път Европейски Съюз да следи изборите
Бразилия кани за първи път Европейски Съюз да следи изборите

Вотът е плануван за октомври

34-членната Организация на американските страни също ще изпрати повече наблюдаващи, в сравнение с през 2018 година, когато Болсонару беше определен за държавен глава.

Крайно десният популист Болсонару обществено поддържа неоснователните изказвания на някогашния американски президент Доналд Тръмп за машинация на изборите в Съединени американски щати през 2020 година Той повдигна сходни подозрения по отношение на електронната система за гласоподаване на Бразилия , като я назова подложена на машинация, без обаче да даде доказателства.

Тези изказвания, дружно с рецензията на Болсонару към изборните управляващи, които пазят изборните системи на Бразилия, пораждат опасения, че той може да не одобри вероятно проваляне от левия си съперник, който все още излича отпред в резултатите съгласно социологическите изследвания.

По тази причина насочваме невиждана покана към всички интернационалните организации и профилирани центрове да работят като наблюдаващи на нашите избори, съобщи предходната седмица Едсън Фачин, началник на Върховния изборен съд на Бразилия. Той изясни, че задачата е на вота в страната да участват над 100 интернационалните наблюдаващи.
 Бразилия анулира поканата си до Европейски Съюз да следи изборите
Бразилия анулира поканата си до Европейски Съюз да следи изборите

След несъгласие на държавното управление на Болсонару
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР