Бразилецът Рафиня и старши треньорът Шави Ернандес получиха червени картони

...
Бразилецът Рафиня и старши треньорът Шави Ернандес получиха червени картони
Коментари Харесай

Барселона и Хетафе завършиха при нулево равенство

Бразилецът Рафиня и старши треньорът Шави Ернандес получиха червени картони в първия мач на испанския първенец Барселона на старта на Ла Лига, приключил 0:0 при гостуването на Хетафе.

И двата тима завършиха срещата с по 10 индивида, защото червен картон за домакините получи Хайме Мата.

Официален дебют за каталунския гранд направи немския национал Илкай Гюндоган.

Ориол Ромеу пропусна обещаваща опция за гол за гостите в 26-ата минута, пращайки топката вляво от вратата на Хетафе, а в 30-ата вратарят на Барселона Марк-Андре Тер Стеген трябваше да се намесва при удар на Хуан Антонио Санчес.

Изстрел на Рафиня бе отразен от стража на домакините Давид Сория 6 минути по-късно, преди топката да се отбие в гредата. Бразилският футболист обаче получи пряк червен картон за удар с лакът против Гастон Алварес в 42-ата минута и остави Барселона с 10 души през второто полувреме. Съотношението на силите се изравни в 57-ата минута, когато втори жълт и надлежно червен картон заслужи нападателят на Хетафе Хайме Мата.

Изстрел па Роберт Левандовски бе спрян от Алварес в 63-ата минута, а в 70-ата старши треньорът на каталунците Шави Ернандес също бе изпъден с червен картон поради разногласия със съдиите.

Ансу Фати стреля над вратата на домакините в 80-ата минута и резултатът остана 0:0.

Футболистите на Барселона владееха повече топката и насочиха 14 удара против 5 за Хетафе. Те желаеха дузпа в 12-ата минута на добавеното време на мача поради рухване в наказателното поле на Роналд Араухо, само че решението на рефера след преразглеждане на обстановката със системата за видеоарбитраж-ВАР бе, че има игра с ръка на Гави и няма учредения за дузпа.



Наставникът на Барселона Шави остана неудовлетворен от резултата.

„ Опитвахме се доста интензивно и заслужавахме да спечелим. Взехме единствено точка, само че не мисля, че това е задоволително. Но да не се вълнуваме толкоз доста. През предишния сезон също започнахме неприятно, само че нещата проработиха “, съобщи експертът.

Последната победа на Барселона като посетител на Хетафе в Ла Лига бе през 2019 година, а оттогава отборът е записал три равенства по 0:0 и една загуба с 0:1.

„ Съдията разреши обстановката да ескалира. Казах му, че разрешава прекомерно доста нарушавания и по тази причина ме изгони. Не видях игра с ръка в последната офанзива. Също е срамотия, че даде 20-минутно продължение. Правим се на простаци, това е смешно “, съобщи още Шави Ернандес пред DAZN.

По-късно през днешния ден са срещите Кадис – Алавес и Атлетико Мадрид – Гранада.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР