Брайън Трейси е започнал съзнателния си живот необразован, неквалифициран и

...
Брайън Трейси е започнал съзнателния си живот необразован, неквалифициран и
Коментари Харесай

Временният неуспех винаги предшества успеха

Брайън Трейси е почнал съзнателния си живот некултурен, неквалифициран и незает, преспивайки в колата си и работейки всичко, което е можело да му помогне за обезпечаване на прехраната. Днес той е един от топконсултантите на бизнеса в Съединени американски щати, както и един от най-популярните професионални лектори в целия свят. Автор е на десетки книги, превеждани на доста места по света. Представяме ви няколко съвета от книгата на Трейси „ Как да реализираме задачите си “. 

***По какъв брой опита, съгласно вас, вършат хората в усилието си да реализират новопоставените си цели, преди обезкуражено да провиснал ръце? Средно по един опит, а някои даже не доближават и до такава степен - отхвърлят се без пердах. Като причина за това те акцентират изобилието от трудности, компликации и проблеми, които стартират да пораждат още при започване на поетия от тях нов път.Но в действителност успяващите хора претърпяват несполлуки много по-често от неудачниците. Те, водени от своята поредност и непримиримост, ту падат, ту стават, само че неотклнно не престават напред, до момента в който напъните им не се увенчаят с триумф. В същото време за неудачниците е особено това, че при първите затруднения се обезсърчават, разяждат се от злоба и се озлобяват, и доста скоро поемат обратно.

***Временният крах постоянно предшества триумфа. Трябва да се проникнете от мисълта, че по пътя към поставените цели нееднократно ще допускате неточности. Гледайте на неудачите, произлизащи от това, като на цената, която би трябвало да заплатите за идната дефинитивна победа. Хенри Форд е споделил: „ Грешката е просто опция да започнете всичко изначало по по-мъдър метод “.

***Не мислете толкоз за самия проблем, що се касае за решението му. Помнете, че се превръщате в това, за което мислите множеството време. На преуспяващите хора са присъщи дейното отношение към проблемите и видът мислене, който ние назоваваме „ насочения към решения “. Те мислят преобладаващо точно за решенията. А неудачниците от самото начало мислят за проблемите и зародилите компликации. Ориентираните към решенията непрекъснато търсят излаз от всяка сериозна обстановка. Те се питат по какъв начин да излязат от нея. А тези, които фиксират вниманието си единствено върху самите проблеми, като ги преекспонират до хиперболизация, непрекъснато приказват за компликациите и за пречките към превъзмогването им, както и за това, какъв брой тежък е животът им и по какъв начин им изневерява шансът.

***Между вас и вашата цел постоянно изникват загради и трудности. Ето за какво от време на време триумфът е определян като резултат от умеенето да се вземат решение проблемите. Именно от това произлиза понятието „ успеваемост “. Хората със основни достижения са развили у себе си способността да вземат решение изпречилите се сред тях и задачите им проблеми.




Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР