Братята, застреляли граничния полицай Петър Бъчваров, са се опитали да

...
Братята, застреляли граничния полицай Петър Бъчваров, са се опитали да
Коментари Харесай

Излизат още разкрития за братята застреляли граничен полицай


Братята, простреляли граничния служител на реда Петър Бъчваров, са се пробвали да убият и военнослужещия от патрула, навлизайки на българска територия. Това съобщи в  " Денят стартира с Георги Любенов " по БНТ заместник-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Той изрично отхвърли изказванията на двамата подсъдими, че са работили под нерешителност.
-->
" Не са се стреснали. Понеже познавам в елементи доказателствата по делото от българска страна, мога да кажа, че са били извънредно арогантни, нагли и брутални. След убийството на служителя на реда са влезнали през дупката на българска територия и са се пробвали да убият военния от патрула. И единствено изстрелите от негова страна са ги предиздвикали да се върнат назад в турска територия.

Изключително безочливо, брутално, надменно закононарушение. Така че не мисля, че ще получат леко наказване ", сподели Сарафов.

Той не чака данните са душевен проблеми на двамата братя да смекчат присъдата.

" Ако съдебно-психиатрична експертиза покаже, че те са невменяеми, те не носят наказателна отговорност, само че не мисля, че това е по този начин в тази ситуация. Тези лица очевидно фактически за изпълзели от дълбините на генофонда, само че това по никакъв метод не омаловажава действието и смъртоносния резултат - те са умъртвили български граничен служител на реда и се надявам, че те ще получат заслуженото, евентуално от турския съд, само че ние ще предоставим нужните за това доказателства. ", разяснява шефът на следствието.

Утре на мястото на убийството ще бъде извършен следствен опит с присъединяване на български и турски следователи, с цел да се разбере от кое място тъкмо са създадени изстрелите. 

Към момента няма данни двамата братя да са се занимавали с трафик на хора, сподели още Сарафов. По-скоро, задачата им е била да грабят трафиканти, които постоянно носят полезности със себе си, добави той.

Заместник-главният прокурор разяснява още, че са нужни законодателни промени, с цел да не се разминават трафикантите с условни присъди.

По информация на dnes.dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР