Братислава. В рамките на международния форум за сигурност ГЛОБСЕК“ председателят

...
Братислава. В рамките на международния форум за сигурност ГЛОБСЕК“ председателят
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна със старши изследователя в Атлантическия съвет във Вашингтон Иън Бзежински

Братислава. В рамките на интернационалния конгрес за сигурност „ ГЛОБСЕК “ ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с Иън Бзежински - старши откривател в Атлантическия съвет във Вашингтон, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
Срещата се състоя по време на панела “Западът и Русия: справяне с провокациите ”, в който Бжежински взе участие. В полемиката участваха още ръководителят на Комисията по обучение и просвета в съветската Дума Вячеслав Ниноков, ръководителят на Мюнхенския конгрес за сигурност посл. Волфганг Ишингер и шефът на „ Карнеги Европа “ посл. Томаш Валашек. Основен акцент по време на панела бе подложен върху потребността от разговор, като бе очебийно, че макар декларативната подготвеност на Русия, неговото обновяване не е допустимо поради дейностите на страната в Крим, Донбас и редица други райони. Ситуацията в Донбас бе откроена като един удобен образец за това по какъв начин разрешаването й е причина за начало на диалога сред Русия и Запада.
Двамата разискаха провокациите в геостратегическото пространство пред евроатлантическите сътрудници. Цветанов срещна Бжезински с триумфа на Срещата на върха на Европейски Съюз и Западните Балкани в София. На собствен ред Бжежински поздрави Цветанов за този акцент върху района на Българското председателство и акцентира, че сходно внимание и наличие на Европа в Западните Балкани е верният път за опазване на мира и разцвет в района и предотвратяването на геостратегически вакуум.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР