Братислава. Дясната евроскептична Словашка националистическа партия“ (СНП) оттегли подкрепата си

...
Братислава. Дясната евроскептична Словашка националистическа партия“ (СНП) оттегли подкрепата си
Коментари Харесай

AFP: Словашка евроскептична партия напусна управляващата коалиция на страната

Братислава. Дясната евроскептична „ Словашка националистическа партия “ (СНП) отдръпна поддръжката си за ръководството на Роберт Фицо и неговата лява „ Смер-Социал народна власт “(Смер-СД), която е в основата на съдружното държавно управление на Словакия, тъй като желае „ нова регулация “ на съдружната договорка, която беше подписана след изборите в страната през март 2016 година, съобщи AFP.
Андрей Данко, водач на младшия сътрудник в обединението СНП, е пуснал известие, в което написа, че партията му напуща, поради „ безспорната нужда да се открият ясни правила вътре в обединението, една нова регулация на дяловете в ръководството и отношението сред участващите партии. “
Данко е декларирал, че сходен ход „ ще върне доверието сред съдружните сътрудници, както и публичната поддръжка за ръководството “, също така е подчертал, че е отворен за диалози по тематиката.
Все още от най-голямата словашка партия Смер-СД не са създали коментар по тематиката. Тя управлява коалиция от 79 депутати в 150 локалния парламент и напускането на националистите, които имат 15 депутати, колкото и другият младши сътрудник в обединението - партията на унгарското малцинство - ще я лиши от болшинство.
Необичайната ляво-дясна коалиция сред Смер-СД и СНП се случи, откакто и двете партии водеха предизборна акция със мощен анти-мюсюлмански и анти-бежански нюанс.
AFP потърси мнението на Павол Бабош, който е политически анализатор в Словашката академия на науките. Той показа за организацията:
„ Излизането от съдружното съглашение е алегоричен акт. Сега съдружните сътрудници ще стартират кръг от договаряния, с цел да се стигне до нова сделка. Нито една от ръководещите партии не е в задоволително добра позиция, с цел да желае предварителни избори. “

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР