Брандът заема 4-то място в ТОП20 на най-силните марки на

...
Брандът заема 4-то място в ТОП20 на най-силните марки на
Коментари Харесай

Lidl е най-силният бранд сред търговските вериги в България

Брандът заема 4-то място в ТОП20 на най-силните марки на българския пазар на международната организация Superbrands
Lidl е най-силният бранд измежду комерсиалните вериги в България. Освен водач в своя бранш, марката заема и влиятелното 4-то място в класацията ТОП20 на най-силните марки на българския пазар.

Това демонстрират резултатите от без значение онлайн изследване на Superbrands и GfK, извършено измежду 2660 консуматори в интервала април – май 2021 година То се организира за осми следващ път у нас, като мотивът е новото осмо издание на Superbrands Bulgaria 2021/2022, което следва да бъде показано при започване на идната година. Традиционно световната организация Superbrands отличава с интернационалната премия за сполучлив брандинг водещи потребителски и бизнес марки на българския пазар.

„ Изключително сме щастливи от това самопризнание. За нас то е доказателство, че през всички тези, към този момент повече от 10 години успяхме да превърнем Lidl в синоним на чудесно качество. Спечелихме доверието на потребителите и се утвърдихме като бранд, който хората избират и избират всекидневно. Ще продължаваме да оправдаваме това доверие всеки ден и да работим интензивно Lidl да бъде все по този начин безапелационният и обичан избор на хората “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България. 

Според дефиницията и критериите на международната организация Superbrands, Superbrand е марка, която е построила отлична известност в своя бранш и предлага обилни материални и прочувствени преимущества пред своите съперници. Superbrand би трябвало да показва три основни неща. На първо място е качеството на предлаганите от марката артикули или услуги. Следва го надеждността и до каква степен марката се употребява с доверието на потребителите и поддържа висок стандарт на своите продукти/услуги. Накрая идва и разликата и известността – до каква степен добре позната е марката в своя бранш, разграничава ли се от съперниците си и има ли индивиуалност и полезности, които я вършат неповторима за пазара.

Независимото изследване следва методика на асортимент и оценяване на марките, която е универсална за всички 80 страни, в които Superbrands се организира. Селективният развой се реализира на два стадия: посредством конфиденциално гласоподаване на членовете на самостоятелното експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и посредством национално гласоподаване на потребителите в интернет, където сътрудник е водещият Институт за пазарни изследвания GfK Bulgaria. Това дава опция експертното мнение да се преглежда паралелно с мнението на потребителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР