Бракът не спасява нито от проблеми, нито от пустота, нито

...
Бракът не спасява нито от проблеми, нито от пустота, нито
Коментари Харесай

Мъдростта на вековете: Хората никога не се променят, те просто свалят маските си

 Бракът не избавя нито от проблеми, нито от пустош, нито от самотност. Другият човек не компенсира личния ви недостатък, в противен случай, той или ще го ускори, или ще го разобличи, единствено вие ще би трябвало да се справяте с него.

Всеки има собствен живот и личен избор. Не разчитайте на някой различен в ​​този избор. Ако се съмнявате, не го правете. Ако разбирате какво не е ваше – забравете го. Всеки има право на личен път и на лични неточности. Това е методът да изградим нашия неповторим живот, написа психологът Аманда Цип.

Един ден една жена пристигна при мен за консултация. Тя безусловно се размаза на креслото и изля поток от сълзи.

– Защо никой не ми сподели, че ще бъде по този начин? – повтаряше тя през риданията си.
Нашият диалог с нея ми даде доста неща за размисъл. И желая да напиша за това, за което даже най-близките ви хора в никакъв случай няма да споделят.

И по този начин …

1. Никога няма да ви кажат, че бракът не избавя от проблеми, нито от празнина, нито от самотност. Другият човек няма да млъкне и няма да компенсира личния ви недостатък,   в противен случай, той или ще го усили, или ще го разобличи и самите вие ще би трябвало да се справяте с него.

2. Никога няма почтено да ви кажат, че е по-честно и по-правилно да бъдете сами, в сравнение с да грабнете тази опция, която просто е единствената заради страха ви, че няма да има друг/а.

3. Децата – това не постоянно е благополучие. Това са проблеми, недоспиване, цялостна липса на време, а от време на време и живот. Ако осъзнаете това – добре, само че в случай че имате илюзии, че животът ви ще мирише на рози с раждането на дете – помислете добре дали въобще би трябвало да имате деца.

4. Взаимоотношенията са взаимна отговорност и в случай че всеки е виновен за себе си, а не за своя сътрудник, то за всеки ще бъде по-добре и по-удобно.

5. Тези фамилии, които смятате за идеални, имат свои лични проблеми и лично мрачно дъно. Няма идеални фамилии.

7. Всичко това „ обичам “ бързо свършва. Ако не сте се научили да говорите, да почитате и да се грижите един за различен, тогава не е трябвало да стартирате връзка. Вие не сте дорасли за това.

8. Повечето двойки се лъжат един на различен със секса. Жената имитира оргазъм, мъжът счита спазъма на члена си за непосредственост. И двамата са неудовлетворени и ядосани. Научете се да говорите почтено за половите си стремежи – научете се да говорите за всичко.

9. Ако през цялото време нямате нищо общо с колегата си, то тогава е малко евентуално ТОВА да се появи. Заради което, след известно време  няма за какво да се оплаквате, в началото сте видели кого сте избрали.

10. Научете се да признавате грешките си. Ако сте осъзнали, че сте създали неточност с избора и до вас не е Вашият човек, тръгнете си незабавно. Не „ изнасилвайте “ мозъка нито на себе си, нито на другия.

11. Хората не се трансформират. Те просто се разкриват повече и смъкват маските си. Вие, с вашата обич, в никакъв случай никого няма да измененията. Ако индивидът самичък реши, че вие ​​сте полезността, поради която може  да промени живота си – това е неговият избор. Но в случай че решите да поемете ролята на Добрия вълшебник, вие сте глупак.

12. Никаква духовна процедура няма да ви избави от действителни проблеми. Това, че сте спрели да ги виждате, не значи, че те са изчезнали. Затова решавайте проблемите на обективния действителен свят в тази действителност посредством съответни дейности.

13. Не живейте с непознати препоръки и не допускайте непрофесионалисти във вашия вътрешен свят и в света на вашето семейство. „ Кухненската логика на психиката “ е добра като метод за облекчение на напрежението, само че доста неприятна като система за ефикасни рекомендации. Обикновено всичко се свежда до размяната на мозъчни хлебарки.

14. С мъжете е просто: те би трябвало да бъдат подкрепяни, изслушвани, хранени, да им се дава и да не им се лишава мястото им в къщата. С дамите е просто: би трябвало да поговорите с тях и да им дадете сигурност и възприятие за обич. С всички е просто, в случай че бъдете откровени и не желаете да разбивате колегата си по всевъзможен вероятен метод.

15. Към основаването на семейство и раждането на деца би трябвало да се подходи тогава, когато знаете за какво имате потребност от тях. Обществените отзиви и настройките на други хора тук не работят.

16. Ако извършите неточност – простете си и продължете напред. Животът е прекомерно забавен и хубав, с цел да го трансформира в пъкъл със личните си дейности.

Блог на Amanda Cipe

 


 

Още по тематиката:

Дзен: Мъдростта произтича не от страданията ви, а от вашето успокоение!

 

Много хора страдат всеки ден, само че това не ги прави по-мъдри. Само тези, които откакто са се отървали от страданието се успокояват, могат да се вслушат в гласа на…

Цялата публикация

Уроците на Буда: „ Няма привързаности – няма премеждия “!

 

Буда значи „ пробуден “ или „ образован “. В своето време Сидхартха Гаутама е бил популярен нравствен ментор и създател на будизма в антична Индия. В множеството будистки обичаи той се счита за…

Цялата публикация

 

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР