Бойци на Хамас вероятно са стреляли със севернокорейски оръжия по

...
Бойци на Хамас вероятно са стреляли със севернокорейски оръжия по
Коментари Харесай

Свидетелства сочат, че Хамас използва севернокорейски оръжия

Бойци на " Хамас " евентуално са стреляли със севернокорейски оръжия по време на нападението си против Израел на 7 октомври, демонстрира видео на бойци от групировката и конфискувани от Израел оръжия, съобщи Асошиейтед прес. Пхенян публично отхвърля, че въоръжава " Хамас ".

Южнокорейски чиновници, двама специалисти по севернокорейските оръжия и разбор на Асошиейтед прес на оръжия, хванати на бойното поле от Израел, сочат, че  " Хамас " е употребила севернокорейски преносим реактивен гранатомет F-7, употребен нормално против бронирани машини.

Доказателствата хвърлят светлина върху мрачния свят на противозаконните доставки на оръжия, които засегнатата от наказания Северна Корея употребява като метод за финансиране на личните си стратегии за стандартни и нуклеарни оръжия, отбелязва организацията.

Военен специалист споделя пред нея, че приложимост на F-7 е била преди документирана в Сирия, Ирак, Ливан и линията Газа.

" Хамас " разгласява изображения на техни бойци с реактивни гранатомети с отличителна алена линия през бойната глава и други  детайли на дизайна, съответстващи на F-7, сподели Мат Шрьодер, старши откривател в Small Arms Survey, който е написал управление за леките оръжия на Пхенян.

„ Не е изненада да забележим севернокорейски оръжия в  " Хамас “, споделя той пред организацията.

F-7 наподобява на руския ръчен противотанков гранатомет РПГ-7, публикуван необятно в години на Студената война.

В брифинг с публицисти във вторник Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съответно уточни F-7 като едно от севернокорейските оръжия, които счита, че " Хамас " е употребила при офанзивата. Израелските военни са отказали да отговорят на въпроси на АП за произхода и производителя на тези гранати, заявявайки, че продължаващата война с " Хамас " не им позволява да отговорят.

Мисията на Северна Корея в Организация на обединените нации не е дала отговор на искане за коментар от АП. Миналата седмица обаче Пхенян посредством своята държавна осведомителна организация KЦНА отхвърли изказванията, че " Хамас " е употребила оръжията му като „ неоснователен и подправен слух “, проведен от Съединените щати.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР