Бойко Борисов и членовете на третото му правителство в оставка

...
Бойко Борисов и членовете на третото му правителство в оставка
Коментари Харесай

Новите министри получиха властта. Първи думи

Бойко Борисов и членовете на третото му държавно управление в оставка предадоха властта на служебния кабинет, назначен с декрет от президента Румен Радев. Церемонията се състоя в Министерския съвет, само че на нея по гледище на администрацията на Борисов не участваха медии.

Министрите приказваха пред публицистите на излизане от постройката.

„ Разбира се, че ще се оправим със дилемите. Надявам се, че Христо Терзийски ще ми помогне с кадровите промени. Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да вършат в комисия. Това не е измежду нашите задания. Щом е споделил президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни разреши ”, съобщи на излизане служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Новият здравен министър Стойчо Кацаров отхвърли коментар. Такъв обаче направи неговият предходник. „ С облекчение и огромна наслада от постигнатите резултати предавам властта ”, съобщи някогашният министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

„ Прозрачност и отговорно държание. Ще дадем всичко най-хубаво от себе си. Всеки ден ни е значим ”, акцентира служебният министър на стопанската система Кирил Петков.

„ Що се отнася до правораздаването, това министерство се свързва с почтеност. Това е висока рекламация, която се надявам да бъде оправдана ”, съобщи служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов.

„ Отивам на място, където имам намерение да свърша доста. Това, което не беше свършено за 10 години, имам намерение да свърша за 2 месеца. Първо ще се срещна с представители на партиите. Искам да знам какви са техните културни стратегии. Наистина е амбициозно това, което вършим, само че се надявам да дадем хубави стратегии на бъдещите министерства. Работим от дълго време във връзка с Плана за възобновяване и се надяваме да получим една огромна сума ”, сподели служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР