Бойко Борисов е в България, а не на посещение в

...
Бойко Борисов е в България, а не на посещение в
Коментари Харесай

Медии издирват Борисов в САЩ! Той се оказа в България

Бойко Борисов е в България, а не на посещаване в Съединените щати, каквито клюки се носят в последните дни, оповестява Епицентър.бг.

Тази заран пред Нова телевизия шефът на така наречен Антикорупционен фонд Бойко Станкушев направи следващата клевета по въпроса.
-->
“Бойко Борисов лети скрито до Съединени американски щати. Засега е ясно, че ще е оттатък Океана 4 дни. Самолетният билет е платен в сряда или четвъртък, само че всичко към неофициалното известие се пази в дълбока загадка даже от най-високопоставените гербери ”, написаха медии без да ревизират обстоятелствата.

Нищо от това не е правилно. Борисов е в София и работи в централата на ГЕРБ с екипа си, открила инспекция на Епицентър.

Междувременно тематика на всички диалози към него са възможностите и разновидностите за сформиране на държавно управление.

Както преди изборите по този начин и след тях Борисов е уверен, че държавно управление ще има. И дава формулата за това: Идеалното държавно управление е това, зад което имаш 130-140 депутата най-малко, това е устойчиво държавно управление. Това може да се реализира единствено, когато първите две (формации) се схванат.

Борисов държи на тезата си, че всички водачи би трябвало да създадат крачка, " с цел да създадем държавно управление ".

Вариантите са разнообразни - или държавно управление с политическа багра, или експертен кабинет. Хоризонтът му също може да варира - до няколко месеца, до локалните избори или с проекция за цялостен мандат.

Възможен вид е и програмно държавно управление с 5-6 целта, след осъществяването на които да приключи своето битие. Тук аналогията е с държавното управление на Димитър Попов, което в края на 1990 година събра непримиримите врагове Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили, с цел да започва страната стопански промени. Да, цената ще бъде висока за участващите, само че цената за страната би била още по-висока, в случай че отново няма държавно управление.

В идващите седмици първата политическа групировка ГЕРБ-СДС е изправена пред сложен избор - да сформира непременно кабинет, правейки безчет взаимни отстъпки или да гледа хоризонта на локалните избори, които са след броени месеци.

ГЕРБ и персонално Борисов направиха своите стъпки към компромис - от една страна за правосъдна промяна и въпреки това - държавно управление без съществени лица на ГЕРБ, до момента в който това не се чува от нито една от другите партии.   “Ако си победител и водач на партия и да не станеш министър председател е компромис. Трябва да се откри компромис от всички и сред първите две партии да се направи допустимо най-хубавото държавно управление, в случай че не може да се откри решение с останалите ”, съобщи Борисов в последното си изявление преди вота и продължава да държи на тези си думи.  Борисов припомня още нещо: “Ако няма болшинство, бюджет няма да може да бъде признат и непосредствено ще се банкрутира страната ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР