Боядисването на стените изглежда доста лесен начин за по-бързо приключване

...
Боядисването на стените изглежда доста лесен начин за по-бързо приключване
Коментари Харесай

Избягвайте грубите грешки при боядисване на стените

Боядисването на стените наподобява много елементарен метод за по-бързо привършване на безкрайния ремонт. Това е и повода доста хора да се пробват да го създадат сами. В резултат на това се позволяват елементарни и досадни неточности. Експертите споделиха кои са най-неприятните неточности и дадоха рекомендации по какъв начин да ги избегнем.

1.            Неправилно изчислен размер на боята

Това е една от най-честите неточности, която води до неприятни последствия. По-късно мечтаният цвят може просто да не е в магазина и в случай че към боята е добавена цветова скица, тогава ще бъде съвсем невероятно да се сътвори сходен колорит повторно. Следователно, постоянно би трябвало да купувате малко повече багра.

2.            Лошо разреждане

Преди боядисване всяка багра би трябвало да се разбърка добре, с цел да не останат бучки, до хомогенна консистенция. Инструкциите за разреждане нормално могат да бъдат открити на опаковката. Също по този начин е значимо да знаете какво да употребявате. Например, блажната багра има специфичен разредител, за багра на водна основа - елементарна вода от чешмата.
ТОВА са верните 4 цвята, които ще създадат дома ви по-просторен
Цветовете са от извънредно значение за цялостния тип на нашия дом и за ситуацията, която се основава у дома. Те могат да създадат ста...

3.            Неправилен цвят

Само тъй като боята в кутията наподобява по метода, по който сте го възнамерявали, не значи, че ще наподобява по същия метод и на стената. Ето за какво, би трябвало да опитате боята върху дребна и незабележима област от стената - просто нанесете няколко четки и наблюдавайте в продължение на два до три дни, с цел да се уверите или в допълнение коригирате нюанса.

4.            Неподходящ инструмент

Трябва да изберете вярно освен боята, само че и валяка, и четката. За да извършите това, помислете за следните детайлности:

•             за първия пласт най-хубавият вид би бил валяк с дължина на косъма 10-15 см;
Да използваме ли алпинисти за боядисване?
При боядисване на фасади, тераси и уреди на високи етажи, няма по какъв начин да минете без услуги от алпинисти. Това са тези експерт...

•             за втория - с дължина на влакното  5-7 см;

•             четка с натурален косъм ще помогне да се избегне появяването на ивици;

•             полиестерните ролки с мъх са подобаващи за бои на водна основа.

5.            Не подготвяте стените

Подготовката на стената е значима стъпка в боядисването. Повърхността би трябвало да е без пукнатини, нечистотия или влага. В противоположен случай даже първокласните принадлежности със скъпа багра няма да оказват помощ. Преди да започнете да боядисвате, повърхността би трябвало да бъде изравнена и шлайфана с шкурка. Остатъчният прахуляк може да се в профил с метла. Мазните петна би трябвало да се отстраняват с забрадка, напоена със сапунена вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР