Марин Димитров обжалва постоянния си арест. Той беше задържан заедно

...
Марин Димитров обжалва постоянния си арест. Той беше задържан заедно
Коментари Харесай

Марин Димитров остава в ареста, предложил 250 000 евро за удобни назначения

Марин Димитров апелира непрекъснатия си арест. Той беше арестуван дружно със сина си Стефан и някогашната шефка на организация „ Митници “ Петя Банкова за присъединяване в проведена незаконна група.

В правосъдната зала юристите на Марин Димитров обявиха, че няма задоволително събрани доказателства против него, а здравословното му положение е влошено.

От прокуратурата отвърнаха, че проучванията му демонстрират, че няма потребност от хоспитализация. Както и че има задоволително доказателства с оглед събраните показания на очевидци.

Той сподели пред правосъдния състав, че в никакъв случай не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било. 

Според съда обаче са налице данни за висока социална заплаха, медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста. От правосъдния състав стана известно, че съгласно скришен очевидец по делото точно обвиняемият Марин Димитров е търсил подпомагане от чиновници на Агенция „ Митници “ за образуване на канали. По време на съвещанието от обвиняването цитираха и очевидец, който твърди, че при започване на прил Димитров е предложил 250 000 евро за назначения, комфортни за него, свързани с по-лесната контрабанда.

Апелативният съд остави Марин Димитров в ареста макар желанието му да излезе под домакински арест.

На някогашния към този момент шеф на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов бяха повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие, контрабанда и други закононарушения.

Впоследствие обвиняване беше повдигнато и на бившия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев за присъединяване в незаконна група, в която са взели участие Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

Снимка: БГНЕС

На 23 април Софийският градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Марин Димитров.

Преди дни стана ясно, че Марин и Стефан Димитрови 10 пъти са се срещали с някогашния министър Бойко Рашков в Министерството на вътрешните работи. Това се е случвало в интервала от 28 май 2021 година до 30 март 2022 година Част от тях са били с дълготрайност от 10 до 15 минути. Този писмен отговор от Министерство на вътрешните работи прочете на 18 април пред депутатите от комисията за следствие на корупцията в митниците ръководещият съвещанието и Станислав Балабанов от " ИТН ".

За bTV някогашният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че в никакъв случай не е отричал, че се познава с Димитрови.

 

По думите му срещите им са били, с цел да подадат сигнал за държанието на някогашния министър председател Бойко Борисов във връзка с очевидци в дело за рушвет, в който бил намесен и някогашния аграрни министър Мирослав Найденов, и чиито очевидци са били заплашвани с ликвидиране.

Рашков посочи още, че на срещите си с Димитрови е бил осведомен и за пазаруване на гласове на изборите от 2021-ва година. По всичките случаи съгласно него са почнали каузи.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР