Бой между полиция и протестиращи по време на общонационалната стачка

...
Бой между полиция и протестиращи по време на общонационалната стачка
Коментари Харесай

Тежки сблъсъци на общонационалната стачка във Франция

Бой сред полиция и протестиращи по време на общонационалната стачка във Франция в четвъртък вечерта. Десетки хиляди държавни чиновници излязоха на поради промените в пенсионната система и в държавните железници. В митингите участваха учители, медицински служащи, машинисти и ръководители на полети.

Протестиращите показаха несъгласието си с плануваните съкращения на учители и чиновници в държавните лечебни заведения. Към тях се причислиха и доста възпитаници от горните класове. Заради митингите бяха анулирани пътуванията с трен, учебни заведения останаха затворени, а към 30% от полетите в Париж бяха анулирани.

Демонстрации и шествия се организираха в цялата страната, като на доста места се стигна до пердах с полицията и сълзотворен газ.

Президентът на Франция Еманюел Макрон се изправя против най-големите митинги в страната от както встъпи в служба преди съвсем година. Причината е промяната, която желае да вкара в обществения бранш. Целта е понижаване на бюджетния недостиг под европейския предел от 3 % от Брутният вътрешен продукт.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР