Ботев Пловдив предпочете по-различна дестинация за зимен лагер от останалите

...
Ботев Пловдив предпочете по-различна дестинация за зимен лагер от останалите
Коментари Харесай

Филипов: Валентич, Стоилов и Пенев са най-добрите, с които съм работил

Ботев Пловдив избра по-различна дестинация за зимен лагер от останалите тимове у нас. " Канарчетата " се подготвяха в Дубай, където изиграха две влиятелни контроли против Легия Варшава, в която отстъпиха с 0:2 и против Зенит Санкт Петербург, където стигнаха до еднакъв 2:2. " Мач Телеграф " се свърза с един от дългогодишните бранители на пловдивчани Филип Филипов, който показа усещанията си от престоя в ОАЕ.

- Филипе, по какъв начин си? Как върви подготовката?

- Добре съм. Подготовката върви ужасно. В Дубай имахме всички улеснения, с цел да упражняваме добре. Хотел, терени, храна, безусловно всичко беше на доста високо равнище. Сега продължаваме въз основата в Коматево, където също имаме чудесни условия.

- Как е настроението в съблекалнята?

- Отлично е. Чакаме с неспокойствие да стартират мачовете и да радваме нашите почитатели с положителни резултати.

- В тима има огромен брой чужденци. Стигало ли се е в миналото до спор сред вас?

- Не бих споделил. Не е имало спорове. Всички сме експерти и се стараем във всяка една подготовка, контрола или формален мач да се представим на високо равнище. В лицето на треньора имаме един страховит водач, който дава инструкции на всеки един от нас и ние на собствен ред гледаме да ги съблюдаваме. Разбираме се. Колективът е на положително равнище. Храним се дружно, приказваме си и прекарваме много време дружно.
 Няма да стопират градежа на
Няма да стопират градежа на " Колежа "

Илиан Филипов организира дълга среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров

- Успяхте ли да се подготвите задоволително добре в Дубай?

- Да. Наблягахме повече на физическото натоварване. За наслада времето беше ужасно и успяхме да се подготвим добре.

- Каква е разликата в това да се подготвяте в Дубай и в Турция, където го правехте в предходни години?

- Дубай е по-екзотична дестинация. По-дълъг беше пътят, само че бих споделил, че значителната разлика беше в съперниците. Изиграхме две доста влиятелни контроли против солидни противници в лицето на Легия и Зенит. В Турция също имахме всички улеснения. За нас е значимо да имаме условия и несъмнено ги имахме за поредна година. След идването в България е малко по-трудна адаптацията, тъй като разликата е към 20 градуса. Първите 2-3 дни се подготвяхме на изкуствените терени.

- Какъв треньор е Азрудин Валентин и с какво се разграничава неговата философия от тази на останалите?

- На първо място той е доста придирчив. Страхотен експерт, който преди всяко занятие ни обръща внимание. Правим разбори, с цел да забележим какво ще се изисква от нас в идната подготовка. Следи всичко до последния подробност. Всички гледаме да се потвърдим пред него. Виждам отношението му към всеки един от нас и го правя оценка. Той има отношение към безусловно всеки един, освен в тима, а и в щаба. Винаги е подхождал с почитание и към хората, които се грижат ние да имаме естествените условия за подготовка. Бих го нарекъл другар, само че когато би трябвало да увеличи звук, не се свени и го прави. Директно насочва рецензията към някого и надлежно чака този човек да си е взел поука.

- Ти си работил с доста треньори в Ботев. Би ли отличил някой от тях?

- Разбира се! Азрудин Валентич, Станимир Стоилов и Любослав Пенев. Те са невероятни експерти. Давали са ми доста скъпи препоръки. Има едно общо нещо в тях и то е, че са перфекционисти. Независимо дали играем контрола, формален мач или просто упражняваме. Те гледат всичко да е изпипано.

- Направи доста сезони с екипа на " канарчетата ". Има ли някой по-специален за теб?

- За мен всеки ден с " жълто-черната " фланелка е огромно благополучие. Не мисля, че мога да кажа с акуратност. Имал съм доста специфични моменти в Ботев. Играли сме и в евротурнирите, печелили сме доста значими победи. Обичам този тим и се веселя на всеки един ден с този екип.

- Не веднъж се е случвало почитателите да недоволстват против твоите прояви в дадени мачове. Дори излизаха с декларация. Това влияело ли ти е по някакъв метод?

- Не. Аз имам доста другари измежду почитателите на този клуб, само че както аз, по този начин и съотборниците ми сме експерти. Не веднъж сме получавали и похвали. Феновете на Ботев са доста взискателни и е обикновено да показват мнението си. За мен най-важно е какво е това на треньора.

- Каква е задачата пред тима напролет?

- Европа. Това е задачата пред нас и мощно се надявам, че ще успеем да я реализираме. За да се случи това, би трябвало да демонстрираме професионално отношение и неизменност.

- Кой е бил най-тежкият ти миг е фланелката на " канарчетата "?

- Със сигурност загубата от Локомотив Пд във финала за Купата на България. Другият

доста противен миг беше, когато ни победиха с 0:6.

- Мнозина са почитателите в България, които настояват, че Ботев е третият по мощ тим у нас. Мислиш ли, че това е равнището ви в реалност или можете и повече?

- Бих споделил, че безусловно всеки един от нас се стреми даже към освен това. Защо да не вземем освен това от третото място?!

- С какво обичаш да се занимаваш в свободното си време?

- Обичам да го извозвам със фамилията ми. Имам прелестна жена и дете до себе си. Голяма част от времето извозвам със съотборниците си въз основата. Поне по 6 часа дневно. В дребното си свободно време обичам да съм със фамилията ми.

- Какво би споделил на почитателите на Ботев?

- В тези времена на пандемия, първото нещо, което им искам, е да са здрави. Разбира се, да не престават да поддържат тима, тъй като ние имаме потребността от тях. Силно се надявам да продължим да ги радваме с победи, а за какво не и с трофей!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР