Бостън. От Негово високопреосвещенство митрополита на Българската православна църква за

...
Бостън. От Негово високопреосвещенство митрополита на Българската православна църква за
Коментари Харесай

Архиереи и митрополити на Българската православна църква извършиха пострижение на двама монаси в православния манастир „Св. Йоан Кръстител“ в Уоруик

Бостън. От Негово високопреосвещенство митрополита на Българската православна черква за Съединените американски щати, Канада и Австралия Йосиф БПЦ получи радостни новини за събития, касаещи Православната черква в неговия диоцез в Съединени американски щати, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
За деня на Успението на Пресвета Богородица, който по остарял жанр се отбелязва на 28 август, с благословението на Негово светейшество Българския патриарх Неофит и по покана на предстоятеля на епархията ни в Съединени американски щати митрополит Йосиф, трима архиереи на Българската православна черква - Техни високопреосвещенства митрополитите Серафим Неврокопски, Григорий Врачански и Даниил Видински, дружно с Негово високопреподобие архимадрит Епифаний, протосингел на Неврокопска епархия дойдоха от България в Бостън, с цел да извършат пострижението на двама монаси в православния манастир „ Св. Йоан Кръстител “ в Уоруик, Бостън, щата Масачузетс.
След идването на архиереите в Ню Йорк на 16 август те посетиха първо Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф. На 24 август те отпътуваха до манастира " Св. Йоан Кръстител ", Уоруик, Масачузетс, с цел да извършат пострижението на двамата братя на манастира, които получиха своите отшелнически имена Йосиф и Натанаил.
Събитието стана на 28 август.
Имената Йосиф и Натанаил, новопостриганите монаси, не получават инцидентно. Първият е кръстен на нашия епархийски архиерей митрополит Йосиф, а вторият на незабравимия блаженопочинал и приснопаметен Неврокопски митрополит Натанаил, нравствен дъртак на поканените от България висши клирици.
Митрополит Даниил поздрави новоръкоположените монаси с думите: " Поздравяваме ви за вашата персонална Петдесетница. Нека същият Дух, който е слязъл върху апостолите на планината Тавор при Преображението, да се спусне и върху вас, които живеят покрай планината Грейс (планина в Уоруик, Масачузетс). В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин “.
Никола ПЕТКОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР