Борусия Дортмунд се отдалечи значително от спечелването на титлата в

...
Борусия Дортмунд се отдалечи значително от спечелването на титлата в
Коментари Харесай

Шалке отказа Борусия от титлата

Борусия Дортмунд се отдалечи доста от спечелването на купата в немската Бундеслита. Сега препъникамък за упоритостите на отбора се оказа районният противник Шалке 04, който надви на " Сигнал Идуна парк " с 4:2 в вихреното 175-о Дерби на Рур.

В срещата от 31-ия кръг на Бундеслигата феновете видяха два червени картона и шест гола. Към съблекалните прибързано се насочиха Марко Ройс и Мариус Волф. И двамата бяха отстранени за нарушавания откъм гърба против Суат Сердар. 

Голов започнаха да падат още в 14-ата минута. Тогава Марио Гьотце вкара за 1:0 с глава, а четири по-късно Даниел Калиджури изравни от дузпа. В 28-ата Салиф Сане даде задатък на гостите. В 62-ата Калиджури означи още един път - за 1:3, като попадението пристигна от нарушаването, за което Ройс беше изпъден. Последва вторият червен картон на Волф в 65-ата минута. 

Дори в понижен състав Дортмунд върна единия гол посредством Аксел Витцел в 84-ата минута, само че очакванията на домакините починаха две минути по-късно, откакто Брийл Емболо прониза Роман Бюрки за четвърти път. С този триумф тимът от Гелзенкирхен съвсем несъмнено се избавя от изпадане. След тази загуба Борусия остава  на точка зад Байерн Мюнхен, който с мач по-малко.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР