Борсовите котировки на Apple и нейните партньори, сред контрактните производители

...
Борсовите котировки на Apple и нейните партньори, сред контрактните производители
Коментари Харесай

Акциите на Apple и нейните партньори падат поради слуховете за ниското търсене на iPhone 8

Борсовите котировки на Apple и нейните сътрудници, измежду контрактните производители и снабдители на съставни елементи, се втурнаха надолу заради появилите се клюки за ниското търсене на iPhone 8.

В четвъртък, 19-ти октомври, тайванското издание Economic Daily News, базирайки се на източници от промишлеността заяви, че поръчките на най-новите модели iPhone 8 и iPhone 8 Plus от Apple са намалели с към 50%. На фона На това, акциите на Apple паднаха с 1,5%, предава “Ройтерс”.

Bloomberg отбелязва, че след публикуването на по-горната информация, цените на акциите на някои компании от индустриалната верига на iPhone също са намалени. По-специално, с 2,6% са поевтинели котировките на ODM производителя Pegatron, а скъпите бумаги на Catcher Technology, която дава отговор за производството на корпуси за “ябълковите” смарт телефони, се намалиха с 3.6%.

Понижените поръчки значат, че доставките на iPhone 8 през ноември-декември може да намалеят до 5-6 милиона устройства за месец, предизвести тайванският източник.

По-рано за слабото търсене на iPhone 8 предизвести и анализаторската компания KeyBanc Capital Markets. Позовавайки се на проучвания от магазини на мобилни оператори, специалистите оповестиха, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus се радват на по-голямо търсене, в сравнение с новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

Информацията за хладното отношение на потребителите към новите смарт телефони на купертинци беше доказана и от анализаторите от Jefferies.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР