Борсите се сринаха, след като новият вариант на коронавируса Омикрон,

...
Борсите се сринаха, след като новият вариант на коронавируса Омикрон,
Коментари Харесай

Омикрон срина борсите, петролът поевтиня, печелят ваксините

Борсите се сринаха, откакто новият вид на ковид Омикрон, открит първо в Южна Африка, се популяризира по целия свят, съобщи АП, представена от Телеграф.

Случаи на новия вариант бяха доказани в редица европейски страни като Белгия, Германия, Чехия, Италия, Англия и Нидерландия. Израел стана първата страна в света, която затвори границите си за чужденци в опит да забави разпространяването на Омикрон.

Индексът Ес енд Пи падна със 106,84 пункта, или 2,3 %, до ниво от 4594, 62 пункта. Това бе най-лошият ден за главния показател на Уолстрийт от февруари.

Цената на петрола падна с към 13% - най-големият спад от началото на пандемията. Това на собствен ред придърпа надолу акциите на енергийните компании. Акциите на „ Ексон “ поевтиняха с 3,5%, а на „ Шеврон “ - с 2,3%.

Друг главен борсов показател в Съединени американски щати - " Дау Джонс ", слезе с 2,5 % до ниво 34 899, 34 на фона на известията за разпространяване на Омикрон. Това е най-значителният спад в процентно отношение на този показател за ден търговия от октомври 2020 година А софтуерният показател " Насдак " изгуби 353,57 пункта, или 2,2%, и се срина до 15 491,66 пункта.

И за трите показателя това е най-значителното намаляване за " черен петък " за цялата история на търговията. Обикновено този ден се отразява позитивно на тържищата поради внезапния скок на потреблението. Както обаче посочи телевизия Си Ен Би Си, визитите в магазините за търговия на дребно в Съединени американски щати на Черния петък са спаднали с 28,3% спрямо равнищата от 2019 година При онлайн продажбите също има спад. Тази година на Черния петък бяха изхарчени $8,9 милиарда, а през 2020 година - към 9 милиарда $.

Спадът на американските борсови показатели на фона на известията за разпространяване на новия вариант на ковид Омикрон е предстоящ, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от организациите. " Очаквано. Това се случва постоянно, когато броят на инфектираните с ковид нараства ", сподели американският водач в отговор на журналистически въпрос.

Производителите на ваксини срещу ковид бяха измежду най-големите печеливши от появяването на новия вид и последвалата реакция на вложителите. Акциите на „ Пфайзър “ нарастнаха с над 6%, а на „ Модерна “ скочиха с над 20%.

Световната здравна организация (СЗО) дефинира новия вид като " пораждащ паника ".

Европейският център за профилактика и надзор на болесттите изрази съществени терзания, че разновидността Омикрон може доста да понижи успеваемостта на съществуващите ваксини и да усили риска от наново заразяване.Южноафриканците, които са се заразили с разновидността Омикрон на новия ковид, не боледуват тежко, предадe ДПА. Случаите на инфекцията в страната, където за първи път беше открита тази вариация на Covid-19, не са съществени, сподели пред Би Би Си Анжелик Кутзи, председателка на Южноафриканската здравна асоциация. Тя обаче акцентира, че проучванията на Омикрон към момента са в доста ранен стадий. Кутзи добави, че едвам 24% от популацията на страната е изцяло имунизирано. " Пациентите се оплакват най-много от болки в тялото и отмалялост, мощна отмалялост. Това следим при по-младото потомство, а не е при по-възрастните хора, " изяснява тя. Заразените с новата вариация не са настанявани непосредствено за лекуване в болница.

В мнения за други медии обаче Анжелик Кутзи изрази терзания за възрастните хора, които имат съпътстващи болести като сърдечни проблеми, високо кръвно или диабет. Симптомите на Омикрон са необикновени, само че не са тежки, споделя лекарката, която е първата, съобщила за вероятността за нов вид на Covid-19. Кутзи, чийто кабинет е в Претория, почнала да приема при започване на ноември пациенти с нетипични прояви на Ковид-19, оплакващи се от огромна отмалялост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР