Борна Чорич откри защитата на миналогодишната си титла в Синсинати

...
Борна Чорич откри защитата на миналогодишната си титла в Синсинати
Коментари Харесай

Без проблеми за миналогодишния шампион: Чорич пречупи Корда на старта в Синсинати

Борна Чорич откри отбраната на миналогодишната си купа в Синсинати с победа в поредни елементи над международния №30 Себастиан Корда. След като през вчерашния ден се наложи срещата да бъде прекратена в края на втория сет заради продължителните превалявания в Охайо, през днешния ден хърватинът също сподели високо равнище на игра и съумя да довърши започнатото, с цел да се поздрави с крайната победа - 7:6(5) 6:4. Така той продължава към втория стадий на шампионата, където му следва да се изправи против спечелилия от мача сред Хуберт Хуркач и Танаси Кокинакис.

В откриващите минути от дуела защитаващият първенец изпитваше съществени съмнения от сервис линията и позволяваше на американеца да диктува разиграванията. Възползвайки се от неубедителните изяви на съперника, Корда първи излезе напред с пробив и 3:1, само че напълно скоро Чорич доста изостри ударите си, което водеше до чести провокирани пропуски на 30-ия в света, и не след дълго равенството бе възвърнато. Последваха безпроблемно извоювани геймове от сервиращите и по този начин се стигна до тайбрек, в който локалният представител бързо натрупа преднина от 5:2, само че оттова насетне внезапно намали равнището си и хърватинът съумя да завоюва идващите 5 следващи точки, с цел да отмъкне дебютната част.

Началото на втория сет бе белязано от три поредни пробива, като Чорич бе първият, който завоюва подаването си и да поведе с 3:1. В оставащите геймове балканецът успяваше да извлече оптималното от началния си удар, с който поемаше надзор в разиграването и безпроблемно завършваше в своя изгода. По този метод той опази задатъка си от брейк и доближи до крайния триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР