Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим,

...
Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим,
Коментари Харесай

Проф. Пиргова: Борисов ни убеждава, че е незаменим

" Борисов се пробва да ни убеди, че той е незаместим, че той е единственият, който може да овладее тази спешна обстановка. За страдание, хората повече не желаят това и в гласа му отекват заплашителни нотки. Колкото до привикване на Велико национално заседание - това е следващата " патица ", извадена от джоба на магьосника ", съобщи в ефира на " Денят ON AIR " политологът проф. Мария Пиргова.

По думите ѝ Борисов е изкарал сериозен политически резултат и тази проактивност е ориентирана към неговия електорат.

" Той приказва на партията си като партия, която е в добра кондиция и чиито базови структури имат потребност да чуят, че има ясно декларирано водачество ", разяснява политологът Анастас Стефанов.

Проф. Пиргова е безапелационна, че Слави Трифонов е имал сполучлива PR идея, с която е спечелил изборите - нито обещавайки, нито казвайки каква ще бъде България по време на неговото ръководство.
" Сега, след изборите, Трифонов закъснява. С този къс пост във Фейсбук надали може да компенсира това, че отсъства. Отсъстват и неговите съпартийници, специалисти, политолози, социолози. Ако те закъснеят с реакцията си, може да се подложат на доста съществени удари от страна на Борисов ", акцентира още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефанов, сигурно 3 от политическите сили знаят какво да вършат, само че на останалите ще им се наложи бързо да влязат в релси. Той напомни, че в предизборната акция се обрисуваха 3 субекта, които изрично отхвърлиха да се коалират с представителите на статуквото.

" Един от главните въпроси е по какъв начин ще се случат нещата като управническа настройка. След изборите се сътвори един психофон на един резултат, който може да докара до смяна. Дали тази смяна ще се трансформира в действителност или по-скоро ще се получи неспособност за опериране с властта, занапред ще разберем ", подчертава още той.

Проф. Пиргова е на мнение, че в тази рецесия незабавно ни би трябвало държавно управление, както и че отивайки си, ГЕРБ и Бойко Борисов могат да предизвикат чувство за безпорядък.
" Борисов оставя хазната в такова състояние, в което никой не знае какво има в нея и какъв брой ", добави проф. Пиргова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР