Борисов определя правилата на пътниците, Костадинов оспорва маршрутаВ купетата на

...
Борисов определя правилата на пътниците, Костадинов оспорва маршрутаВ купетата на
Коментари Харесай

Влакът потегля: Борисов определя правилата на пътниците, Костадинов оспорва маршрута, от ИНТ ще са кондуктори

Борисов дефинира разпоредбите на пасажерите, Костадинов оспорва маршрута

В купетата на Политическа партия и Демократична България се оказаха 5 дублирани билета, Има Такъв Народ разгласи, че ще е кондуктор.

Изборите минаха, а с тях приключи и раздаването на билетите за влака на властта. Повечето си ги купуваха електронно, написа " Стандарт ". 

Въпреки упованията, че носталгията по висене на касите ще проработи, нито имаше опашки по гарите, нито имаше тълпа по кафенетата към тях.

Леко ремонтираният и излъскан от обещания трен към този момент е композиран на 49-тия перон с 6 вагона, като последния бе прибавен в последния миг. Изненадващо се оказа, че за него са си купили билети хората на Слави. 

Първият ВИП вагон отново е непокътнат за ГЕРБ

С две купета е по-широк от предходния, поради 30 000 чисто нови продадени билети. Борисов е на първата седалка, държи и най-големите преференции в София. Този път някогашният министър председател задмине даже известния рапър Ицо - Хазарта, който обичайно събира рекорден интерес на певческите и политическите си концерти. 

Броят на преференциите сложи в срам ГЕРБ кой тъкмо би трябвало да седне до Борисов, тъй като се оказа, че безспорният любимец по преференции е някоя си Славена Точева от село до Варна. Явно упоритостите й са национални, тъй като от родното си село тя е взела единствено 1 билет, само че в огромната Варна са оценили гения й над 10 000. Което пък е два пъти повече от тези за началника й - заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Той също чакаше билети от морската столица. 

За разлика от първия вагон, където царува раздвижване, във втория е настанала непоносима тишина.

Разбираемо е, тъй като две от партиите помолиха управлението на политическата железница да слепи два вагона, с цел да им е необятно и удобно с концепцията да дефинират разпоредбите във влака.

Оказа се обаче, че билетите са за тях са намалели с повече от 70 000 и по тази причина получиха вагон с цели 9 места по-малко. Нещо повече- не случиха и на съседи, с които да си приказват - начело за партийните им врагове от ГЕРБ, откъм гърба са идейните - от " Възраждане ".

На всичко от горната страна, още при влизането във влака, лумна другарски огън. Оказа се, че има дублирани билети и петима от хората на Политическа партия напуснаха влака, а на местата им комфортно се настаниха хората на Христо Иванов.

Играчката загрубя. Купетата се разделиха, перденцата се спуснаха и във всяко от тях започнаха да си шушукат и да чертаят разграничителни линии, с цел да се движат в общите пространства без да си пречат.

" Възраждане " съумя да реалокира вагона си напред до трето място. Колкото и да е необятно пространството, то обаче постоянно е тясно за размаха на Костадин Костадинов. Той е самичък в  купето, с цел да има време да мисли тактики по какъв начин да мине референдума с еврото, и по какъв начин да излезем от НАТО.

Макар да е в четвъртото купе, никой в Движение за права и свободи не страда, че не е близо до локомотива.

За следващ път освен събраха нужните билети, само че се оказа, че дори са им допълнително. Пък и всички пасажери от досегашните влакове са наясно, че машинистът няма да отлепи от гарата до момента в който не си свери часовника с хората на Доган. 

Най-радостно въодушевление царува в купетата на петия вагон - този на Българска социалистическа партия. Макар билетите да са с над 20 000 по-малко, никой не си прави труда да ги брои. Всички са отворили прозорците и махат победоносно на перона. Там стоят ядосани досегашните им приятели от Левицата, които имаха огромния копнеж да возят на опашката на влака. Но останаха да чакат районния. 

Вместо тях обаче в купетата към този момент са се настанили оцелелите от Има Такъв Народ в злополуката с предходния трен.

До последно купетата бяха обзаведени съгласно желанията на Стефан Янев, само че в новите указания на железопътната ревизия се записа, че от позиция на сигурността се позволява един военачалник.

Напразни се оказаха страховете на мнозина от пасажерите, че компанията в края на влака ще смущава съня им с чалгарски песни. Още в първия ден след вота Слави Трифонов разкри новата си роля. Ще е инспектор, тоест кондуктор. Той към този момент стартира да обикаля из купетата, с цел да оглежда ситуацията.

Влакът се изпълни, само че още не потегля. Няма още изложение на маршрута. Екипът от машинисти също се пази в загадка от управлението на политическата железница.

Докато всички чакат свирката на влака

Борисов взе мегафона и притегли вниманието им. Не остави капка подозрение кой е новият остарял шеф.

Подробно стартира да коментира разпоредбите за придвижване като им напомни, че знае добре по какъв начин да провежда и управлява подаването на информация на пасажерите. 

Обяви, че е подготвен да договаря за кабинет с всички политически сили, даже с Възраждане. Покани в неговото купе на среща за държавно управление даже президента с всичките си служебни министри.

За да притегли вниманието на разсеяните пасажери, началникът на влака съобщи, че е подготвен да поеме отговорност и за сигурността на пътуването. В противоположен случай ги предизвести, че може да има нова влакова злополука, което ще срути така и така нежеланото добро име на политическата железница. 

Изискането му всички купета да съблюдават качество и просвета на държание към този момент не се приема на съществено. Особено от вагона на Политическа партия. Освен че оспориха новата му служба, те си имат своите проблеми. Кавгите и обидите в обединението към този момент се чуват и на перона. 

От вагоните на Възраждане също се носят разнообразни правила за придвижване. Там пък се оспорва маршрута на влака с аргумента, че на запад релсите са издигнатите от времето на ГЕРБ и имат потребност от ремонт, а на изток - те са безконечни и неразрушими.  

От надзора на железницата направиха забележка на Борисов като го укориха, че не съблюдава открития ред за пътешестване, а желае да смеси в купетата изпълнителна с президентска власт. Това нямало да е безвредно за пасажерите.

В настъпилото безвремие едни от пасажерите добродушно си спят по местата, други редят пасианси, а трети се крият по кьошетата, с цел да се договарят да си разменят купетата. Повечето обаче са се запътили към вагон-ресторанта, където по традиция цените са национални. А към този момент има и безвъзмездни осъществявания. 

След като 100 видни интелектуалци излязоха с апел, че европейските партии би трябвало да създадат кабинет стана ясно, че една от тях - Богдана Карадочева, към този момент е разполагаем във вагона. А незабравима й ария - " Ако до всяко едно положително създание застане най-малко още едно " към този момент разтапя сърцата на Добрите сили във втория вагон. И ги кара да си спомнят за времето, когато със Съюз на демократичните сили бяха едно.

Дано, нека, нека..... Това е новият химн, който оглася всички купета на влака като одобрение за одеве пристигналия нов американски дипломат. В очакване на новия кабинет, само че и на буйната седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР