"Борисов направи нещо нечувано - обедини всички срещу себе си

...
"Борисов направи нещо нечувано - обедини всички срещу себе си
Коментари Харесай

Борисов направи нещо нечувано - обедини всички срещу себе си, обяви Георги Свиленски

"Борисов направи нещо нечувано - сплоти всички против себе си - леви и десни, хора, които харесват и не харесват президента. Няма по какъв начин това да не бъде видяно. Българска социалистическа партия взе участие и поддържа, само че тя е единствено част от това, което се случва. Единственото решение е оставка. Това е изчерпано ръководство ". Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България " Георги Свиленски пред Българска национална телевизия. Той изясни, че не е склонен с думите на Цвета Караянчева и че това, което се случва по улиците на България, не са метежи. По думите му протестиращите желаят в страната, в която живеят и работят, да няма мафия и корупция. "Да ги наречеш метежници е неприемливо ", счита Свиленски.

"Хората желаят две неща - оставката на Борисов и на Иван Гешев. След като това стане, оттова нататък може да се приказва за всякакво друго развиване на политическата обстановка ", акцентира зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България ".

По мотив машинното гласоподаване, депутатът от левицата напомни, че от Българска социалистическа партия приказват за машинно гласоподаване от 4 години и че в закона в този момент написа, че би трябвало да има машинно гласоподаване и акцентира, че в него е записано, че във всяка секция би трябвало да има машина. "Ако няма машинен избор, рискуваме да се възпроизведе същото болшинство. Машинно гласоподаване ще има, макар тежките къси периоди, които предстоят ", безапелационен бе Свиленски. Народният представител обърна внимание, че ГЕРБ и патриотите не желаят машинно гласоподаване. "Страх ги е, че при почтени избори с машинно гласоподаване, няма да бъдат първа политическа мощ ", счита Свиленски. Социалистът напомни, че на последните избори е имало 600 хиляди невалидни бюлетини.

"Няма да се записваме в Народното събрание. Той е привършен. На 10-ти септември няма да присъстваме изобщо в пленарна зала, ще бъдем с хората, които стачкуват на открито, както през последни 62 дни. Ще чакаме деня, в който ще се разисква машинното гласоподаване. Излезем ли от Народното събрание в този момент, ще си създадат каквото си желаят - може да анулират машините изобщо. Тези хора на улицата ще стават от ден на ден - наближава есента и зимна. Ако настояванията станат обществени и стопански, няма да има мощ, която да може да спре протестиращите ", счита депутатът.

"Министър-председателят не желае и го е боязън да пристигна в Народното събрание ", заключи Свиленски. В края той акцентира, че Българска социалистическа партия счита, че няма потребност от нова конституция и няма да допусне нейната подмяната. Той обърна внимание, че при нужни "козметични промени ", те могат да се създадат в нормално Народно заседание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР