"Борисов беше "брониран". Не виждам вече кой ще пристъпи към

...
"Борисов беше "брониран". Не виждам вече кой ще пристъпи към
Коментари Харесай

Кой ще посмее да арестува Борисов? Говори бивш министър

"Борисов беше "брониран ". Не виждам към този момент кой ще пристъпи към деяние, в случай че се намерят учредения да бъде арестуван ", предизвести пред Нова телевизия някогашният министър на правораздаването Антон Станков.

"Законът е бил прибавен по метод по който правата са били предпазени, въпреки и накърнени. Ефектът беше повече политически, а не юридически. Петков беше измамен, влезе с плам в тази игра, само че беше отчаян ", установи юристът.

По думите му Наказателно-процесуален кодекс не разрешава в досъдебната фаза разпит на Божков като очевидец. "Имало е видеоконферентен диалог, само че той е бил за сведения ", акцентира той. И попита дали протоколите за изземване са показани за утвърждение пред съд.

От своя страна някогашният градски прокурор Николай Кокинов уточни, че досъдебното произвеждане за задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова се води от незапознат орган. "То беше докладвано в Софийски градски съд, която сподели, че доказателствата са незадоволителни за покачване на обвиняване. Това бе опит да се заобиколи процедурата. Всичко потегли от войната сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ", счита той. И добавя, че законът не е напълно вярно прибавен при арестите.

И двамата не имат вяра, че може да бъде търсена отговорност за показанията на Кирил Петков по случая с арестите на тримата от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР