Борислава Христова и нейният Сепси отпаднаха полуфиналите в румънското баскетболно

...
Борислава Христова и нейният Сепси отпаднаха полуфиналите в румънското баскетболно
Коментари Харесай

Борислава Христова и Сепси загубиха решителния мач срещу Арад и отпаднаха на полуфиналите в румънското първенство

Борислава Христова и нейният Сепси отпаднаха полуфиналите в румънското баскетболно състезание, откакто бяха отстранени от състава на Арад след проваляне с 62:73 в решителния трети мач от серията.

Загубата постави завършек на превъзходството на " зелено-белите " от седем следващи шампионски трофеи, като също така отборът няма да играе на край за пръв път от сезон 2013/14 насам.

Във вторник вечер в " Сепси Арена " Борислава Христова и съотборничките ѝ имаха преимущество в резултата в хода на първите три елементи, само че заключителните 10 минути минаха напълно под контрола на гостите, които със серия от 11 следващи пункта се откъснаха в резултата при 55:47 и до края на изпуснаха самодейността.

Капитанът на българския народен тим по баскетбол за дами Христова бе над всички за Сепси, приключвайки с " дабъл-дабъл " - 23 точки, 11 битки и 7 асистенции за 34 минути на паркета като титуляр.

За състава на Арад Тереза Витулова стана най-резултатна и също приключи с " дабъл-дабъл " - 19 пункта и 11 битки.

Така Сепси се елементарни с фантазията си за седма поредна купа на Румъния, което значи, че Борислава Христова и компания ще се борят за бронзовите медали против Мунисипал Търговище във формат до две победи от три мача, а серията стартира тази събота (13 април) с дуел в " Сепси Арена ".

В спор за купата пък отборът на Арад ще се изправи против Атлетик Констанца.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР