Борис Джонсън обяви, че всички пристигащи във Великобритания ще трябва

...
Борис Джонсън обяви, че всички пристигащи във Великобритания ще трябва
Коментари Харесай

Великобритания затворена от 4,00 ч в понеделник

Борис Джонсън разгласи, че всички идващи във Англия ще би трябвало да имат негативен тест за ковид от понеделник, а той моли британците да " останат вкъщи този уикенд "

На брифинг на Даунинг Стрийт министър председателят предизвести, че „ не е моментът да се отпускате “, защото той още веднъж ескалира контрола по границите на страната, написа Дейли мейл.

На фона на страховете от нови мутантни варианти на заболяването, Джонсън сподели, че от 4 часа сутринта в понеделник всички коридори за пътешестване ще бъдат затворени и всеки, който идва в Обединеното кралство, би трябвало да има негативен тест от предходните 72 часа.

Хората въпреки всичко ще би трябвало да се изолират за 10 дни - или пет, в случай че имат различен негативен резултат през този интервал.

Новият режим ще бъде подсилен от по-строги инспекции на място и ще остане  най-малко до 15 февруари, до момента в който министри и учени създават по какъв начин да ръководят опасността, подбудена от разновидностите на вируса.

11 британци са имали един от вариантите, зародили в Бразилия - макар че към момента не е ясно каква опасност съставляват те.

На пасажерите от Южна Америка, Португалия, някои от Централна Америка и Южна Африка към този момент е неразрешено да влизат в страната.

Джонсън също разгласи, че Англия към този момент е ваксинирала 3,3 милиона души - съвсем един на 20 от популацията - и това включва 1,3 милиона над 80 години, близо 45 % от тази група.

„ Именно тъй като имаме вярата за тази ваксина и риска от нови варианти, идващи от чужбина, би трябвало да предприемем спомагателни стъпки в този момент, с цел да спрем влизането на тези варианти в страната “, сподели той.

Докато Обединеното кралство записва 55 761 нови случая - понижение с една пета спрямо предишния петък - министър председателят прикани обществеността да не отслабва вниманието си и прикани всички да „ помислят добре “, преди да изоставен къщата.

„ Не е време за най-малкото разпределяне на националната ни увереност и на самостоятелните ни старания. Така че, апелирам, останете вкъщи, апелирам, защитете NHS и спасете животи “, сподели той.

Мрачното известие пристигна, откакто броят на починалите с Ковид се усили с още 1280, макар че това също беше малко по-малко, в сравнение с по същото време предходната седмица. Експертите считат, че дневният брой на смъртните случаи ще доближи своя връх едвам през идната седмица поради триседмичното закъснение сред заразяването и тежкото заболяване.

 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР